דומיין – איך לרכוש ומה חשוב לדעת?

מהו דומיין?

אחד הדברים ההכרחיים בדרך להעלאת אתר לאוויר הוא רכישת דומיין.
הדומיין הוא הכתובת של האתר באמצעותה הגולשים יכולים להגיע אל האתר, באמצעותה אפשר לשלוח אותו לאחרים ובעזרתה מצליח מנוע החיפוש למצוא את האתר שלכם.
בתור גולשי אינטרנט אתם בוודאי יודעים מה זה דומיין ובוודאי שמים לב שישנם דומיינים בעלי סיומות שונות. אבל עכשיו כאשר אתם יושבים בצד השני, הצד של העסק אשר רוצה להקים אתר אינטרנט וחושב על סוגיות של ניהול חנות דיגיטלית, אתם בוודאי שואלים את עצמכם שאלות שונות בסגנון של:

  • איך רוכשים דומיין?
  • מהן המשמעויות השונות של הסיומות של הדומיין? האם זה בכלל משנה?
  • מה צריך לקחת בחשבון כאשר רוכשים דומיין?
  • האם רכישת הדומיין תאפשר לכם לפתוח כתובות מייל עם סיומת הדומיין לעובדים?

על כל זה ועוד נענה במאמר הבא.

 

הכל על רכישת הדומיין

בואו נתחיל מהדבר הפשוט:, איך רוכשים דומיין?
רכישת דומיין היא הדבר הפשוט ביותר שאפשר לעשות – ישנם עסקים המתעסקים ברישום דומיינים ובהם אתם יכולים לרשום את הדומיין שבחרתם. אם הדומיין שבו אתם מעוניינים פנוי תוכלו לרשום אותו ללא בעיה. במידה והדומיין תפוס, כנראה תצטרכו לחשוב שנית על שם הדומיין. במידה והדומיין הספציפי שרציתם מאוד חשוב לכם – ישנה גם אפשרות שהוא תפוס אך מוצע למכירה. במצב כזה תוכלו לרכוש אותו מהבעלים המקורי. קיימת גם אפשרות שהאתר התופס את הדומיין כבר לא קיים – ובמצב זה תוכלו ליצור קשר עם בעל האתר ולשאול אותו בדבר רכישת הדומיין.
(סביר, כמובן, שאפשרות זו תהיה יקרה יותר מרכישת דומיין רגילה – אך במצב שבו דומיין ספציפי מאוד חשוב לכם ואין אף ואריאציה שלו שפתוחה לרכישה רגילה, זו גם אפשרות להכיר.)

בעוד שרכישת דומיין היא פעולה פשוטה ומהירה, כדאי להקדיש לנושא חשיבה בטרם רוכשים את הדומיין – כיוון שהוא יהיה השער לאתר שלכם, לעסק שלכם ואליכם – חשוב לבחור היטב את הדומיין שאותו תרכשו בסופו של דבר.

 

מה חשוב לקחת בחשבון?

בואו נתחיל מטיפ קטן שכנראה לא חשבתם עליו, מתחום קידום האתרים: אתם יכולים לרכוש יותר מדומיין אחד עבור האתר שלכם. אפשר להשתמש במספר דומיינים אשר יפנו את הגולשים באופן אוטומטי לאותו אתר סופי (שלכם) והדבר אינו דורש התעסקות כפולה בתחזוקת אתרים. למעשה זו יכולה להיות אסטרטגיה טובה להילחם באתרים אחרים אשר ינסו לרכב על הצלחתכם באמצעות שימוש בדומיינים בעלי שם מטעה ומבלבל.

 

שם קליט: למרות שרוב הגולשים נכנסים ממנועי החיפוש, או מקישורים אחרים, עדיין תרצו שם מסחרי קליט לדומיין. חישבו על שם קליט, שם אשר קל לבטא אותו ולזכור אותו וכמובן שם אשר קשור לעסק שלכם או לתחום ההתעסקות שלכם, משהו שיהיה בר-זיהוי, משהו שאנשים יוכלו לדעת איך להקליד משמיעה – משהו מוכר, אם אפשר. בתור שאיפה כדאי להשתמש בשם המותג, בצורת ביטוי שלו או במשחק מילים שקשור אליו.

בעת רישום הדומיין תוכלו להשתמש במקף/קו תחתון, אך האם זה כדאי? זה לא הדבר הכי מומלץ מכיוון שאנו רוצים שם קליט שאותו הגולשים יזכרו, ובאופן טבעי אנו זוכרים מילים, אך לא סימנים כמו מקף או קו תחתון.

מבחינה משפטית, שימו לב שהדומיין אינו מפר סימני מסחר רשומים של עסק אחר. כמו כן שימו לב על שם מי אתם רושמים את הדומיין, שלא יקרה מצב שבו הדומיין יירשם על שמו של אחד העובדים אלא על שם בעל העסק או שם החברה עצמה; זה ימנע בעיות משפטיות בעתיד.
* כמובן שאין זו המלצה משפטית ועליכם להתייעץ עם עורך דין מומחה במצב של ספק…

ומה לגבי סיומת הדומיין?

התשובה לכך היא כן… ולא.

ברמת העיקרון, יש משמעות ראשונית לסיומת הדומיין. אך למעשה, בימינו ובימי האינטרנט הפתוח לכל – אין שום פיקוח על כך וכל אחד יכול לרכוש דומיין עם כל סיומת. למשל הסיומת המוכרת ביותר היא example.com)), שפירושה הוא בעצם Commercial (= מסחרי) ונועדה לסמן אתר מסחרי בלבד, אך מכיוון שהיא הפכה כל כך מוכרת ובשימוש רחב ובינלאומי – רבים מעוניינים דווקא בה אפילו אם האתר שלהם אינו מסחרי או שפועל בתור נישה מסחרית אחרת שעבורה קיימת סיומת אחרת.

אז מה עושים?

בעיקרון, כאשר מדובר באתרים פרטיים/עסקיים, לכל מדינה יש סיומת דומיין שמשויכת אליה. כדוגמה, אצלנו בישראל, הסיומת שלנו היא (example.co.il).

ההמלצה שלנו לגבי רכישת דומיין, במידה ובה אתם מעוניינים לפנות לקהל הישראלי בעיקר, היא לבחור דומיין בעל הסיומת הישראלית (.co.il) – סיומת זו מוכרת לקהל הישראלי, מעידה על אתר "מקומי" שמרגיש מוכר, ואפילו תורמת לקידום המקומי בין תוצאות מנועי החיפוש הישראליים בהם אתם גם תקדמו את האתר שלכם.

במידה ואתם פונים דווקא אל השוק הגלובלי, סביר להניח שסיומת (.com) תהיה אפשרות יותר טובה בשבילכם, מאותן סיבות ש-(.co.il) מומלץ בישראל – רק שעכשיו מדובר בעולם…

 

כתובת מייל עם שם הדומיין

לאחר שרכשתם דומיין וחבילת אחסון אתרים, תוכלו בקלות להגדיר חשבונות דואר אלקטרוני בעלי הסיומת של הדומיין. כך תוכלו לעזוב את חשבונות הג‘ימייל החינמיים וליהנות מחשבונות מייל ייחודיים לכם ולכל העובדים, המשדרים מקצועיות, ייחוד ותורמים למיתוג העסק.
ודרך אגב, זוהי לא הדרך היחידה לעשות זאת…

חדש בבלוג
הרשמה לניוזלטר

רוצים לקבל עדכונים למייל ברגע שעולה מאמר חדש?

אהבת את המאמר? אולי הוא יעזור לעוד אנשים (:
ווטסאפ
פייסבוק
אימייל
טוויטר
לינקדאין
אולי יעניין אותך לקרוא גם...
דברו איתנו

אם יש לך אתר תדמית או חנות דיגיטלית שלא מרוויחים – אנחנו פה לעזור.
עדיין אין לך אתר כלשהו? אנחנו פה לתקן את זה ;)

אפשר להשאיר פרטים ואנחנו נדאג לך לכל השאר…

למעבר לוואצאפ, הכניסו את מספר הטלפון שלכם (:

רוצים עדכונים למייל כאשר עולה מידע חדש?
מוזמנים להשאיר פרטים ונדאג לעדכן אתכם (:

מעבר לוואצאפ
1
💬 רוצים לקבל הצעת מחיר?
Webshuk
היי, אני עופרי 😎
רוצים לשמוע עוד על השירותים שלנו?
דברו איתי!
דילוג לתוכן