כל מה שצריך לדעת על חנויות דיגיטליות

תעשיית המסחר אלקטרוני היא תעשייה אשר צומחת בקצב מסחרר בשנים האחרונות. עם הצמיחה של התעשייה ככלל, יותר ויותר עסקים מקימים חנויות דיגיטליות לעסק שלהם.
אפשר להבין אותם, עם שוק פורח וטכנולוגיות חדשות, מעולם לא היה כל כך קל ליצור חנות דיגיטלית עבור העסק שלך.

מבחינה טכנית בנייה ועיצוב אתר חנות דיגיטלית היא ’פיס אוף קייק’ ומפתחי האתרים משריצים אתרי חנויות דיגיטליות 24 שעות ביממה במסגרת תעשיית חלומות אשר מבטיחה לכולם להקים חנות דיגיטלית "ולהתחיל ליהנות מכסף קל".

אך בפועל ישנם מקרים רבים בהם היחידים שעושים כסף קל הם חברת בניית אתרים ואלו אשר עוסקים בעיצוב אתרי אינטרנט, אשר יכולים להסתכל במראה ולהיות גאים בכך שבחרו את המקצוע הנכון. ובמקביל החנויות המקוונות אינן נעלמות הן רק מתחלפות….

שלא תבינו לא נכון, אנחנו כן חושבים שאתר חנות דיגיטלית הוא דבר טוב וחשוב. אנו כן מאמינים שיש לחנות דיגיטלית פוטנציאל, אבל אנחנו גם יודעים שמדובר על תחרות קיימת ואתגרים שיווקים. ובשביל להצליח יש צורך באפיון נכון ומדוייק של העסק, בעיצוב אתר מקצועי ומניע לפעולה, ובהבנה נכונה של תהליכי השיווק העתידיים וקידום האתר בגוגל.

 

מה זו חנות דיגיטלית?

חנות דיגיטלית (גם חנות מקוונת או חנות אינטרנטית) היא אתר אינטרנט בו ניתן לקנות מגוון מוצרים. לעומת אתר תדמית, אתה יכול למכור מוצרים פיזיים או דיגיטליים. בחנות הדיגיטלית שלך, הלקוחות של העסק שלכם יכולים לגלוש במוצרים שלך, לבצע רכישות ולעקוב אחר רכישות קודמות שלהם בחנות.

בדרך כלל, כדי לבנות חנות לעסק שלכם נעזר ספק שירותי מסחר אלקטרוני כמו Shopify או WooCommerce. ספק השירות יספק לך פלטפורמה המאפשרת לנו את בניית החנות ומכירת המוצרים באינטרנט. 

מה היתרונות של חנות דיגיטלית?

חנות דיגיטלית יכולה להיבנות ממגוון סיבות – למכירת מוצרים ושירותים, לקידום מותג או חברה או סתם כתחביב. חנויות דיגיטליות נהיו מאוד נפוצות מכיוון שהן קלות להקמה ונוחות לניהול.
לחנויות דיגיטליות יתרונות רבים, למשל:

  1. אתה יכול לעדכן בקלות את המוצרים והמחירים שלך.
  2. אינך צריך להעסיק צוות מוכרים או לשלם שכירות גבוהה עבור חנות פיזית.
  3. אתה יכול להתרחב ולמכור בינלאומי .
  4. החנות שלך נגישה 24/7
  5. הלקוחות שלך יכולים לגשת למוצרים שלך מנוחות הבית שלהם

וכמובן שיש עוד אינספור יתרונות לשימוש בחנות דיגיטלית במקום או בנוסף לחנות הפיזית שלכם.

 

איפה כדאי לבנות חנות דיגיטלית?

רוב בעלי חנויות המסחר האלקטרוני היו אומרים לך שמיקום החנות לא משנה. אומרים שלקוחות יקנו מכל מקום כל עוד המוצר טוב. אבל האם זה נכון לגבי חנויות דיגיטליות?

חנות דיגיטלית, בניגוד לחנות פיזית, אינה כבולה לאילוצים גיאוגרפיים. ניתן לבנות אותה בכל מקום בעולם ועדיין להגיע ללקוחות בארץ ובעולם. אולי נראה שאין הבדל לבניית חנות דיגיטלית במיקום ספציפי כלשהו.

אז מה כן משנה לנו כאשר אנו ניגשים לבניית חנות דיגיטלית?

אז בחנויות דיגיטליות השאלה של איפה כדאי לנו לבצע את בניית החנות מדבר על פלטפורמות E commerce הקיימות בשוק. 

שתי הפלטפורמות העיקריות לבניית חנות הן Shopify ו- Woocommerce.
חשוב לעשות הבחנה בין השניים, שכן WooCommerce היא פלטפורמה מבוססת וורדפרס, בעוד ש-Shopify היא מערכת בפני עצמה.

WooCommerce קיימת כבר יותר זמן ויש לה יותר לקוחות מאשר Shopify. ווקומרס מציעה גם מגוון רחב יותר של תכונות ואינטגרציות עם אפליקציות אחרות.

הבדל מהותי נוסף הוא העלות, WooCommerce היא בחינם, אך Shopify גובה 29 דולר לחודש עבור התוכנית הבסיסית שלה הכוללת מוצרים ללא הגבלה ועד שני אנשי צוות נוספים.

*מכיוון שקיימים המון הבדלים והשוואות בין שתי הפלטפורמות, השוואה מלאה בין ווקומרס לשופיפיי נעשה במאמר נפרד.

בשורה התחתונה, בניית חנות בווקומרס אולי תעלה יותר חד פעמית אך לטווח הארוך ווקומרס מאפשרת התאמה אישית ומרחב גדילה יותר מאשר שופיפיי. 

מהסיבה הזו, אנחנו בחרנו בווקומרס כפלטפורמה הנכונה לרוב העסקים. 

השוואה בין נקודות חוזקה של שופיפיי לעומת ווקומרס

מה השלבים לבניית חנות דיגיטלית?

היום, בניית חנות דיגיטלית לא הייתה קלה יותר, אך עדיין, אין לזלזל בתהליך.
בניית חנות וירטואלית או בכלל, בניית אתר, היא משימה שדורשת משאבים של זמן, כסף ותשומת לב. חשוב לשים לב שבניית חנות דיגיטלית היא אכן הדבר הנכון לעסק שלכם.

יש הרבה גורמים שצריך לקחת בחשבון והתהליך יכול להיות מאתגר. לכן חילקנו לכם את התהליך למספר שלבים:

אפיון החנות הדיגיטלית – הבנת המטרות והפונקציונליות

אז כאשר מדברים על אפיון לצורך הקמת חנות דיגיטלית – בוני האתר רוצים לדעת מהי מטרת האתר והעסק. כחלק ממטרות אלו, חשוב להבין עבור מי האתר מיועד, מהו המותג שעומד מאחוריו, מה יהיה המסר השיווק ומי הוא הלקוח האידיאלי. לאחר שהסקנו ובררנו את כל המידע הזה אפשר להמשיך ליצירת התוכן המתאים ולהכין עיצוב מותאם.

יצירת התוכן לחנות הדיגיטלית ולוודא שהוא מותאם לקידום אורגני

כשאנחנו מדברים על התוכן לחנות, אז כמובן שאנחנו מדברים גם על הטקסטים שיופיעו באתר אבל מעבר לכך, תמונות , תיאורים, כותרות ופרטים נוספים אודות המוצרים שלכם זה גם תוכן שצריך להכין לחנות הדגיטלית שלכם. בחנות הפיזית אתם תוכלו להסביר ולהראות ללקוח בעצמכם, אך בחנות הדיגיטלית כל המידע הזה חייב  להיות מוצג בצורה נוחה למשתמש.

עיצוב החנות הדיגיטלית בהתאמה אישית

בחנות וירטואלית, ראוי לציין, שונה מעיצוב של אתרים אחרים שכן במקרה של חנות דיגיטלית המטרה העיקרית היא מכירת מוצרים. על מנת לעשות זאת יש לשים לב למספר דגשים, תחילה מכל יצירת תחושת אמינות (על מנת להפיג את החששות לגבי הלגיטימיות או האמינות של האתר). 

פיתוח החנות הדיגיטלית 

זהו שלב טכני לחלוטין שמתבצע בהתאם לשלבים הקודמים. בפיתוח החנות נקח את האפיון, התכנים והעיצוב שעשינו ונבנה באמצעותם את החנות. כמובן שבשלב זה גם יש מספר דגשים שיש לשים לב אליהם. חווית השימוש במחשב ובטלפון (היום בכלל רספונסביות למובייל חשובה מתמיד), נגישות וחווית רכישה נוחה. 

 

החנות שלנו באוויר, מה עכשיו?

אז חלקכם בטח יודעי אך כמו בכל אתר, לאחר שהחנות שלנו באוויר, יש צורך לבצע קידום אתרים.

זה היה יכול להיות מדהים אם לאחר בניית האתר שלכם העבודה הייתה נגמרת אך זה לא הסוף!

ברגע שהאתר שלך פועל, הגיע הזמן לשיווק! קיימות בפניכם מספר אפשרויות לקידום החנות שלכם ברחבי האינטרנט. תוכלו לעשות זאת באמצעות Google Adwords או ב-Facebook Ads בתור פלטפורמות מרכזיות לשיווק דיגיטלי ממומן. או שתוכלו לעשות זאת באמצעות קידום אורגני בגוגל או בפלטפורמות נוספות כמו Tiktok, Facebook או לחנויות מסוימות גם Reddit ו- Quora

 

לסיכום, כמה דגשים חשובים להקמת חנות דיגיטלית מצליחה:

אפיון העסק והאתר –

הדרך להקמת חנות דיגיטלית מצליחה מתחילה עוד לפני העיצוב, באפיון החנות.

לפני בניית האסטרטגיה למכירה, חשוב לראות מהם המוצרים שאתם מציעים, מה מיוחד בהם מהמתחרים, עבור איזה קהל הם מיועדים; מה התחרות שעומדת בפניכם, מה המתחרים מציעים שיותר טוב; כיצד מתנהלים המתחרים שלכם, איפה ואיך הם מקדמים את עצמם; מה המטרה שלנו בשיווק ומה היעדים שאנחנו רוצים להגיע אליהם.

נשמע כמו שיעור מעצבן ביסודות השיווק אבל… אלו הם בדיוק יסודות השיווק!

זה נכון שאפשר לבנות חנות דיגיטלית גם בלי כל זה; אבל אם נבנה חנות ולא נשווק אותה ולא נמכור… מה עשינו בזה?

רק לאחר שנשאלו כל השאלות ניתן למתג את החנות במטרה להגיע אל הקהל הנכון.

 

שימוש בקישורים פנימיים והנעה לפעולות מכירה –

שימוש נכון בכלים אלו מביא להגדלת אחוזי ההמרה לרכישה בצורה ניכרת. כחלק מקידום אורגני נכון וחוויית משתמש מניעה לפעולה, השימוש בקישורים פנימיים, בעיצוב נוח ונכון, ביצוע אופטימיזציה למהירות גלישה מיטבית… כל אלו תורמים לסיכוי שלקוח ישאיר לכם פרטים או ירכוש מכם מוצר.

הידעתם שאחוזי המרה טובים באינטרנט נחשבים בין 5%-10%?

בגלל ריבוי המשתמשים והגולשים, אם 10 יקנו מתוך כל 100 שיכנסו לאתר – מצבנו נפלא!

בשביל לעשות את זה, זו כבר האומנות של האפיון והעיצוב הנכונים.

 

תכנים מקצועיים –

חנות שרק אומרת לגולש ’תקנה‘ לא תשיג את המטרה. חשוב להשקיע בתכנים מקצועיים אשר מספקים למבקר באתר ערך ויוצרים את האמון המקצועי. המבקר (שהוא גם הלקוח הפוטנציאלי) רוצה להרגיש בחנות הדיגיטלית כאילו הוא נכנס לחנות פיזית ומקבל את השירות המיטבי ביותר שהוא יכול לקבל:

שיסבירו לו מה המוצר, למה כדאי לו לקנות אותו, איך הוא ידע לבחור בין המוצרים הדומים, איך לדעת מה הוא צריך, מה אופן השימוש במוצר, האם יש דברים מיוחדים שחשוב לדעת ועוד…

כל מה שמוכרת חביבה בחנות הייתה אומרת ויודעת – צריך להיות באתר בצורה נוחה ומקצועית.
ובשביל זה צריך כתיבת תוכן מקצועית.

 

מהירות החנות –

מהירות האתר משחקת תפקיד חשוב, גם בקידום וגם בחוויית המשתמש. כל עיכוב במהירות האתר יכול לגרום לנטישת הלקוח, אפילו בשלבים מתקדמים שבהם הוא רגע אחד לפני סגירת המכירה. אם ממש צעד לפני שהוא מכניס פרטי אשראי ומשלם – העמוד לא נטען טוב, לא נטען מהר, לא נטען במלואו או מראה על חולשה כלשהי שתגרום ללקוח לחשוש לשים את האשראי שלו… הרכישה לא תתבצע וסביר שהלקוח אבד!

לכן חשוב לשים לב לגודל תמונות המוצרים, לסדר הנכון באתר ובכל הליכי בחירת המוצרים, הוספתם לסל, מעבר לרכישה, הוספת מוצרים נלווים, סליקה בטוחה ונוחה, קבלת החשבונית, אישור ההזמנה והעדכון לגבי המוצרים.

חלק מהצעדים ניתן לסדר ולשפר באמצעות אופטימיזציה מהירות עמוקה ונכונה לאתר – וחלק מהתכונות צריכות להתבצע עוד בשלב אפיון האתר ולהיות מותאמות לכך.

 

הטמעת כלים שיווקים –

בניית חנות דיגיטלית כוללת את הטמעת הכליים השיווקים אשר יסייעו לכם בבניית רשימת תפוצה של לקוחות לצורך רימרקטינג וקידום מכירות הפונה אל לקוחות חוזרים.

הסוד של שיווק נכון הוא לאפשר ולהזמין את המבקר באתר לעבור בכל הנכסים הדיגיטליים שלנו, מכיוון שיש בהם תוכן איכותי והוא מתעניין בו; ממודעה שעשינו בפייסבוק הוא מגיע לעמוד העסקי שלנו, ממנו הוא קופץ לגוגל לבדוק מי אנחנו ומוצא אותנו תודות לקידום האורגני שעשינו (וכמובן, לכתיבת התוכן האיכותית), משם הוא מגיע לאתר להיות מורשם מהעסק שלנו, באתר הוא קופץ בין הקישורים הפנימיים והתכנים המקצועיים שהכנסנו, משם חזרה לפייסבוק, לאינסטגרם, ליוטיוב… כל הנקודות שהוא יכול לעבור בהן על מנת לקבל את הרושם הנכון לגבינו ובסוף – לבצע מאיתנו רכישה.

 

אבטחה אתרים –

היות שברכישה אינטרנטית מעורבים הרבה פרטים אישיים כמו כרטיסי אשראי, כתובות, תעודות זהות ופרטים אישיים; בניית אתר חנות דיגיטלית מחייב שימוש בטכנולוגיות אבטחה אשר יאפשרו לגולש לבצע קנייה בטוחה באמצעות כרטיס אשראי.

חברות מוכרות ומנוסות המנוהלות על ידי מנהל האתר שמוודא באופן שוטף את האבטחה באתר, את יצירת הגיבויים, את ההימנעות מתקיפות – הן האופציות הטובות ביותר לשמירה על אתר בריא ונטול מפגעים.

יתרה מהרגשת הנחת שזה נותן ללקוח המשאיר את פרטיו באתר (חשש שיש לכולנו!), זה גם חוסך מכם התעסקויות משפטיות שעלולות להצטרף למאבק במידה והאתר שלכם נפרץ. התעסקויות משפטיות מאנשים אשר פרטיהם נגנבו, נפרצו, הופצו או שומשו.

 

חדש בבלוג
הרשמה לניוזלטר

רוצים לקבל עדכונים למייל ברגע שעולה מאמר חדש?

אהבת את המאמר? אולי הוא יעזור לעוד אנשים (:
ווטסאפ
פייסבוק
אימייל
טוויטר
לינקדאין
אולי יעניין אותך לקרוא גם...
דברו איתנו

אם יש לך אתר תדמית או חנות דיגיטלית שלא מרוויחים – אנחנו פה לעזור.
עדיין אין לך אתר כלשהו? אנחנו פה לתקן את זה ;)

אפשר להשאיר פרטים ואנחנו נדאג לך לכל השאר…

למעבר לוואצאפ, הכניסו את מספר הטלפון שלכם (:

רוצים עדכונים למייל כאשר עולה מידע חדש?
מוזמנים להשאיר פרטים ונדאג לעדכן אתכם (:

מעבר לוואצאפ
1
💬 רוצים לקבל הצעת מחיר?
Webshuk
היי, אני עופרי 😎
רוצים לשמוע עוד על השירותים שלנו?
דברו איתי!
דילוג לתוכן