ישנם שלל מקצועות בשוק שלנו שאיכשהו התקבעו כמקצועות של פרילנסרים. למשל, אם תזמינו חשמלאי לתיקון בבית, כמעט תמיד תצפו לראות אדם בודד, One man show, שמגיע עם הציוד ומטפל בתקלה. כך גם מאפרת, למשל, תגיע עם מזוודות איפור ואולי עם סייעת, אבל לרוב יהיה ברור שמדובר בפרילנסרית ולא בנציגה מחברה של מאפרות.
לעומת זאת, ישנם מקצועות שאיכשהו ברור לנו שאנחנו שוכרים חברה ולא אדם בודד, כמו למשל אם נצטרך סטודיו הפקה ליצירת סרטון, או אם נקנה רהיטים חדשים. אין הרבה כאלו שהולכים וקונים רהיט מבנאדם פרילנסר, שפשוט מכין פריטים בודדים בחנייה שלו, נכון?
כל ההקדמה הזו נועדה לספר שדווקא בתחום הדיגיטל לא התקבעה עדיין שום מגמה בשוק. תוכלו לשכור מנהל סושיאל, כותב תוכן, מעצב גרפי – פרילנסר או חלק מחברה, ולא מדובר בבחירה ברורה מאליה. כך גם בעולם בניית אתרים. בשוק קיימים כיום עשרות (ואולי מאות?) חברות בניית אתרים, כמו גם פרילנסרים עצמאיים שמציעים את שירותיהם באופן אישי. אז אם גם אתם בדרך לבניית אתר לעסק או שדרוג אתר קיים, איך תדעו מה לבחור?
לפני הכל, ברור שבכל הנוגע לתהליך בניית ועיצוב אתרים, עזרה מקצועית היא חיונית. זה לא דבר שרוב בני האדם ישמחו לעשות לבד, וגם אם כן – האתר שלכם הוא לעיתים קרובות הרושם הראשוני שהמותג שלכם משאיר על השוק ועל הלקוחות הפוטנציאלים, ולכן חיוני שהוא יבנה באופן שמשקף את המותג שלכם בצורה הכי איכותית ומקצועית שאפשר. אז בין שתי האפשרויות הקיימות לבחירת עזרה מקצועית – פרילנסר או חברה לבניית אתרים – איך תבחרו? הצעד הראשון הוא הבנת ההבדלים, היתרונות והחסרונות בכל אפשרות.
בקצרה:
פרילנסרים הם אנשי מקצוע עצמאיים המציעים את שירותיהם על בסיס פרויקט אחר פרויקט. הם יכולים להיות מיומנים מאוד בתחומים ספציפיים ולהציע יחס אישי בכל תהליך העבודה. מצד שני, חברות לבניית אתרים הן ארגונים המספקים שירותים מקיפים באמצעות צוות של אנשי מקצוע, המבטיחים מגוון רחב של מומחיות ותמיכה, והרבה פעמים יוכלו לבצע את כל הפעולות הנדרשות תחת קורת גג אחת.
ושוב, כפי שציינו בתחילה – ישנה תמיד את האפשרות לבנות את האתר בעצמכם. ישנן שלל מערכות "עשה-זאת-בעצמך" שכן פישטו את תהליך בניית האתר, אך חשוב לקחת בחשבון את המורכבות, המחויבות והזמן שדבר כזה ייקח, וכמובן, את הצורך במגע מקצועי.
הכירו את הפרילנסר בונה האתרים
אז בואו נתחיל בלדבר על הפרילנסר ונבין את היתרונות והחסרונות הטמונים בבחירה בו.
יתרונות –
- מחיר זול יותר – אחד ההיבטים המושכים ביותר בהעסקת פרילנסר הוא העלות. לפרילנסרים יש בדרך כלל עלויות והוצאות נמוכות יותר בהשוואה לחברות, מה שמאפשר להם להציע תמחור די תחרותי.
- גמישות רבה יותר – פרילנסרים מספקים לרוב גמישות רבה יותר מבחינת שעות עבודה והתאמת פרויקטים. הם יכולים להסתגל במהירות לשינויים ולעבוד אתכם בשיתוף פעולה כדי לענות על צרכים ספציפיים. זריזות וגמישות אלה יכולות להוות יתרון משמעותי אם לפרויקט שלכם יש דד-ליין קצר או שהוא דורש עדכונים תכופים.
- יחס אישי – עבודה עם פרילנסר פירושה, ברוב המקרים, שתקבלו תשומת לב אחד על אחד. סביר להניח שהם יספקו שירות מותאם יותר, ובזכות התקשורת הישירה יצליחו גם להבין את החזון והמותג שלכם לעומק.
חסרונות –
- חוסר ניסיון או מומחיות – בעוד שחלק מהפרילנסרים הם מיומנים מאוד, להרבה אחרים חסר הניסיון או המומחיות הדרושים לפרויקטים מורכבים. לפני שבוחרים פרילנסר, חיוני לבדוק היטב את תיק העבודות ואת הרזומה המקצועי כדי להבטיח שיש להם את הכישורים הדרושים ליצור את האתר שלכם כפי שאתם רוצים אותו.
- חוסר אחריות – אנחנו לא רוצים להכליל, אבל פרילנסרים יכולים לפעמים להיות פחות אמינים, מכיוון שהם מלהטטים בין מספר לקוחות ואחריות. משום שהם לא עובדים עם חברה, עם נהלי עבודה ושעות מסודרות, יש סיכון שהם יחמיצו מועדים או לא יספקו את האיכות המצופה.
- קושי בפתרון בעיות – פרילנסרים עשויים להיאבק בפתרון בעיות מורכבות בשל משאבים ותמיכה מוגבלים. ללא צוות מסביב לבצע איתם סיעור מוחות ופתרון בעיות, ללא אנשי מקצוע נוספים מתחומים אחרים שנמצאים בסביבה כדי להתייעץ איתם, מציאת פתרונות יכולה להיות מאתגרת יותר.
- פתרון נקודה אחת – פרילנסר הוא אדם יחיד המטפל בכל ההיבטים של הפרויקט שלכם. זה יכול להגביל את ההיקף והעומק של השירותים המוצעים, ויכול להיות שלא בהכרח תצליחו למצוא פרילנסר שגם בונה את האתר וגם מציע עיצוב גרפי, SEO ויצירת תוכן, שלעתים קרובות מטופלים טוב יותר על ידי צוות מומחים.
הכירו את החברה לבניית אתרים
יתרונות –
- ניסיון ומומחיות – חברות בניית אתרים מביאות לשולחן ניסיון רב ומומחיות. יש להן צוותים של מומחים בתחומים שונים כמו עיצוב, פיתוח, SEO ושיווק, מה שמבטיח אתר מקצועי, בכל היבט שהוא, וטיפול מסור בשלל היבטים שונים לאורך הדרך.
- אחריות מלאה – חברות מספקות לעתים קרובות אחריות ותמיכה לאחר העלאת האתר, מה שמעניק לכם שקט נפשי; אם משהו משתבש, יש לכם מערכת תמיכה אמינה שתתקן את זה במהירות.
- צוות מקצועי רחב – ברגע שיש צוות, יש גם גישה למגוון רחב של מיומנויות ורעיונות. עבודה בצוות, בגישה שיתופית, בה כל אחד זורק ותורם מהידע שלו, ויש סיעור מוחות קריאייטיבי שמתרחש כל הזמן, מציעה לרוב גם פתרונות חדשניים יותר, יעילים יותר ויצירתיים יותר, וכל מומחה תורם לתהליך מהידע שלו.
- פתרון מקיף – חברות בניית אתרים מציעות פתרונות מקיפים, לכל אורך הדרך, החל מעיצוב האתר ועד להשקה שלו. הם מטפלים בכל ההיבטים של הפרויקט, כולל אבטחה, אופטימיזציה של ביצועים ותחזוקה שוטפת ועוד, ואלה דברים שיכולים להיות חיוניים להצלחת האתר, והמותג שלכם בכללי.
חסרונות –
- מחיר יקר יותר – החיסרון העיקרי של שכירת חברה לבניית אתרים הוא העלות. השירותים שלהם בדרך כלל יקרים יותר בגלל עלויות תפעול גבוהות יותר והמשאבים הנרחבים שהם מציעים. עם זאת, זה גם תלוי מאד במורכבות הפרויקט, וצריך לבחון כל מקרה לגופו.
- פחות גמישות – חברות עשויות להיות פחות גמישות לגבי שינויים בפרויקט לאחר שכבר הוגדר היקף העבודה ונסגרה הצעת מחיר. התהליכים המובנים שלהם, שלרוב יהוו יתרון גדול, יכולים גם להקשות על ביצוע התאמות או חריגות של הרגע האחרון מהתוכנית הראשונית.
- פחות אחד על אחד – בשל הגודל והמבנה של חברה, ייתכן שלא תקבלו את אותה רמה של יחס אישי כמו עם פרילנסר. התקשורת עשויה לעבור דרך מספר ערוצים, או אנשי צוות שונים, מה שהופך אותה לפחות ישירה ואישית. עם זאת, חשוב לדעת שחברה מקצועית תמציד לכם מהתחלה איש קשר אחד (מנהל הפרויקט), שיהיה זה שמולו תתנהל כל התקשורת ויהיה המענה שלכם לכל דבר.
אז מתי הכי כדאי לבחור פרילנסר?
- אם יש תקציב מוגבל
- אם זה פרויקט קטן ופשוט
- אם אתם יודעים בדיוק מה אתם רוצים וצריכים
ומתי הכי כדאי לבחור חברה לבניית אתרים?
- אם אתם לא לגמרי בטוחים מה אתם צריכים וזקוקים להכוונה של חברה מקצועית
- אם אתם זקוקים לפתרון מקיף וכולל, שמטפל ביסודיות בכל צורך ודורש פונקציונליות שונה.
- אם קיים צורך באחריות מלאה
- אם קיים צורך בצוות מקצועי רחב
מה השורה התחתונה?
הבחירה בין פרילנסר לחברה לבניית אתרים תלויה בצרכים הספציפיים של הפרויקט שלכם, בתקציב ובמורכבות הפרויקט. פרילנסרים מציעים חיסכון בעלויות, גמישות ויחס אישי, מה שהופך אותם לאידיאליים עבור פרויקטים קטנים ופשוטים. עם זאת, ייתכן שחסר להם את המשאבים והמומחיות הדרושים למשימות מורכבות יותר.
מצד שני, חברות בניית אתרים מספקות פתרונות מקיפים, אמינות וגישה למגוון רחב של מיומנויות, מה שהופך אותן למתאימות לפרויקטים גדולים ומורכבים יותר. הן אולי מגיעות עם תג מחיר גבוה יותר (ממש לא בהכרח) אך מציעות שקט נפשי באמצעות אחריות ותמיכה.
אז איך תגשו לבחירה הסופית?
- תבינו מה הצרכים שלכם, מה הדרישות ומה המורכבויות של הפרויקט, לפני הבחירה
- תגדירו תקציב ברור
- תסתכלו על תיקי עבודות ותתרשמו מאתרים שכבר נבנו בעבר
- חפשו המלצות או קראו ביקורות
- תקראו את המאמר שלנו על השאלות שחייבים לשאול לפני שבוחרים איש מקצוע לבחירת האתר
ולבסוף, אתם עדיין לא יודעים מה הכי נכון? בואו נבדוק את ההתאמה בינינו. אנחנו ב-WEBSHUK, חברה לבניית אתרים, נשמח להבין את הצרכים שלכם לעומק ולתת לכם מענה לכל הצרכים שלכם תחת קורת גג אחת.