קידום אורגני בגוגל ושיווק במנועי חיפוש

מנועי החיפוש, ובראשם גוגל, הם הכלי המרכזי לצורך הזרמת תנועת הגולשים לאתר. כיום, בעוד שגוגל הוא מנוע החיפוש המרכזי ממנו מגיעים הרוב המוחלט של הגולשים לאתרים, התאמת האתר שלנו לחיפושי המשתמשים היא צעד קריטי וחשוב בקידום הדיגיטלי שלנו.
בהתאם למונחי חיפוש (או: שאילתות), גוגל יודע לנתב את המחפשים למקומות הנכונים להם. לאתרים שיכולים לספק להם את מה שהם מחפשים.
על מנת שגוגל ידע לנתב לנו את הלקוחות הפוטנציאליים שלנו – אנחנו עושים לאתר שיווק וקידום אורגני בגוגל – או בשם המקצועי: SEO.

 

למה צריך קידום אורגני בגוגל

האינטרנט הוא כלי חשוב ומרכזי בחיינו. בין אם לשם צריכת ידע (מידע מקצועי, מתכונים, חדשות…) ובין אם לשם צרכנות מעשית (רכישת מוצרים, מציאת נותני שירות, שיתופי פעולה…) – כולנו משתמשים במנועי החיפוש.

 

קידום אורגני = SEO

קודם כל, בואו נדבר בשפה המקצועית. SEO (או במינוח מלא: Search Engine Optimization) הוא מיטוב שאנחנו עושים לאתרינו על פי הדרישות של מנועי החיפוש השונים בכללי, ושל גוגל בפרט.
הדרישות של מנועי החיפוש, על פיהן הם בוחרים אילו אתרים להציג ראשונים ואילו אתרים להציג בכלל, מגיעות כדי שמנועי חיפוש אלו יוכלו למלא את תפקידם.
מה תפקידם של מנועי החיפוש?
למצוא לנו את התוצאות הרלוונטיות ביותר.
ועל מנת לקדש את מטרה זו, הם עובדים לפי שורה ארוכה של קריטריונים ודרישות שממיינים את כל האתרים באינטרנט להצגה.

מה יכולות להיות דרישות אלו?
תוכן אמיתי, מקצועי ורלוונטי באתר. זמן טעינה קצר ומעבר עמודים מהיר. חוויית משתמש נוחה ונכונה. אבטחת האתר ושל המשתמשים בו. התאמה למילות מפתח ומונחי חיפוש. זמן שהייה ארוך באתר שלכם. התעניינות מרובה מצד הגולשים. אתרים חיצוניים שמציינים את האתר שלכם – ועוד שורה ארוכה של קריטריונים ודרישות…
מטרת הקידום האורגני היא להראות לגוגל כי אתם אכן עומדים בדרישות אלו, ולכן ראויים שהוא יציג אתכם ללקוחות הפוטנציאליים!

 

מה הבעיה עם קידום אורגני?

בגדול? התחרות.
ישנה תחרות רבה על תשומת לבו של הגולש באינטרנט, וכמו שאדם שמחפש שירות מסוים יכול להיות לקוח פוטנציאלי שלכם – הוא יכול להיות לקוח פוטנציאלי גם של מאות, אם לא אלפי, נותני שירות אחרים.
אתרים רבים מציעים שירותים דומים והרי כולם רוצים לקבל את תנועת הגולשים. קידום אתרים אורגני בגוגל, עמידה נכונה בדרישות ורלוונטיות אמיתית מסייעים לכם להתמודד עם התחרות הזו ולזכות במקום טוב בתוצאות החיפוש.

 

מה צריך לדעת על קידום אורגני

מקדמי האתרים תמיד מדברים על "האלוגריתם של גוגל", כאילו הייתה זו מן מפלצת מסתורית. מצד אחד, נכון. גוגל לא מנדבת לנו הרבה מידע על שיטת הדירוג והמיון שלה. וזה הגיוני, שהרי אם זה היה ברור ומובן, כולם היו עושים בדיוק מה שהיא אומרת – ואז היא הייתה צריכה לשים את כולם במקום הראשון. מצב שהוא בלתי אפשרי בפועל.
לכן, הרבה מתורת הקידום האורגני נעשית מתוך ניסיון, ניסוי וטעיה, רמזים שגוגל נותנת – והבנה של הקהל ושל המטרה הראשית של גוגל.
(לכן ישנו יתרון גדול לעבודה מול חברות קידום מנוסות, אבל כמובן שזה לא חובה…)

 

קידום אורגני למתחילים

בואו נדבר בגדול: מה המטרה של גוגל, ומה המטרה של הקהל שמחפש בה?
כאשר אנחנו מחפשים אוצר – המטרה שלנו היא למצוא אותו. כאשר גולש מבצע חיפוש בגוגל, המטרה של מנוע החיפוש היא לספק לגולש את התוצאות שהוא רוצה. על מנת להבין מה הגולש באתר רוצה (לעתים, אם לא לרוב, טוב יותר אפילו מהגולש עצמו) – צריך להבין איך אנשים שרוצים משהו מחפשים אותו.

 

קידום בגוגל – בשביל אנשים

על מנת להבין איך אנשים מחפשים בגוגל, נשתמש בדוגמה.
אדם שמחפש "טיפול פנים" יכול להשתמש במונח זה מכיוון שהוא מחפש:

  1. מידע כללי לגבי טיפול פנים
  2. סוגים שונים של טיפולי פנים שקיימים
  3. תמונות של טיפול פנים
  4. קוסמטיקאי/ת או איש מקצוע לטיפול פנים
  5. ועוד אפשרויות רבות נוספות…

 

כלומר, גוגל צריכה להבין באמצעות מונח זה, בשילוב של מידע היקפי נוסף (מיקום גיאוגרפי, גיל המשתמש, היסטוריית החיפושים שלו ועוד…) אילו מהאפשרויות תתאים לו יותר. בהתאם לכך היא מאתרת את האתרים שהיא מכירה ויתאימו לחיפוש שלו, ובהתאם לקידום האורגני של האתרים היא ממיינת אותם מהמתאים ביותר הלאה.
האתר הרלוונטי ביותר הוא זה שיופיע ראשון. ואם קיימים מספר אתרים רלוונטיים באותה מידה – האתר המקודם ביותר, המהיר ביותר, הנכון ביותר, המאובטח ביותר – הוא שיזכה ללקוח פוטנציאלי חדש.

 

כיצד עושים קידום בגוגל

כמובן, ישנן דרכים שונות ומגוונות לבצע מהלך קידום אורגני מלא ומקיף לאתר. אבל ברוב המקרים, ישנם מספר שלבים קריטיים שיש לעשות והם עומדים בבסיס הקידום.
השלבים הבסיסיים ביותר לקידום האורגני יהיו:

 

1. שלב המחקר:

ראשית, עלינו לבצע מחקר מקדים אשר יהיה מורכב משלושה מחקרים המשלימים זה את זה.

 

  • מחקר עצמי

במידה וקיים לנו אתר כבר זמן מה ולא מדובר באתר שעכשיו (או טרם) סיימנו לבנות, קודם כל נצטרך לבחון אותו בעצמו. נבדוק איפה האתר שלנו מופיע, באילו מונחים אנחנו כבר מוצגים, אילו מילות מפתח כבר מניעות אנשים לאתר שלנו והיכן אנחנו רלוונטיים.

  • מחקר מתחרים

לאחר שבדקנו את עצמנו, עלינו לבדוק את המתחרים שלנו. אתרים של עסקים בתחום שלנו, עסקים בתחומים דומים ואנשים שמצאים את אותם שירותים. נבחן באילו מונים הם מופיעים וכיצד גוגל מביא אותנו לאתר שלהם. בהתאם למידע זה, נוכל לייצר מאגר של מונחים ומילים שיכולות להתאים גם לקידום האורגני שלנו.

 

  • מחקר מילות מפתח

לבסוף, אחרי שבדקנו היכן אנחנו נמצאים וכיצד המתחרים שלנו מקדמים את עצמם במנוע האורגני של גוגל, נעשה מחקר מילות מפתח.
במחקר זה נשתמש בכלים שונים לבחינת מילים ומונחי מפתח, נמצא את השאלות שאנשים שואלים כדי למצוא נותני שירות בתחום שלנו ונפתח את בסיס המונחים שדרכם נרצה לקדם את האתר שלנו. אותם מונחים אליהם אנחנו רלוונטיים ובעזרתם יוכלו לקוחות פוטנציאליים להגיע אלינו.

 

2. ביצוע אופטימיזציה לאתר

לאחר שסיימנו את שלב המחקר ומצאנו את מילות המפתח איתן נרצה לקדם, נתאים את האתר שלנו, את העמודים בו ואת התכנים הקיימים לתוצאות המחקר שבידינו.
בעיקרון, מומלץ תמיד להתחיל לעבוד על קידום האתר כבר בשלב הקמתו – כלומר, לבצע את המחקר האורגני עוד בטרם התחלנו לכתוב את התכנים שאיתם נקים את האתר שלנו. כך נוכל לחסוך עבודה בהמשך ולהתחיל את הקידום האורגני לאתרינו כבר מהרגע הראשון בו הוא יעלה לאוויר.
נתאים את חוויית המשתמש והעיצוב באתר לקהל היעד, נוודא שאבטחת האתר שלנו מיטבית ונבצע אופטימיזציית מהירות איכותית על מנת שהוא יעלה ויפעל כמו שצריך למבקרים העתידיים.

 

3. חיזוק הקידום האורגני וכתיבת תוכן

לאחר ששיפרנו את התכנים הקיימים באתר, נחזק את הרלוונטיות של האתר באמצעות כתיבת תוכן מקצועית ונכונה בהתאם למחקר מילות המפתח והמתחרים שביצענו. נבצע את הכתיבה תוך כדי שמירה על עקרונות נכונים של היררכיית מידע, קישורים פנימיים, סימוני תגיות מטא ושימוש אלגנטי בתמונות ובאלמנטים שונים. במידה וקיימת לנו אפשרות לייצר קישורים יוצאים ונכנסים לאתר (אנחנו שולחים משתמשים לאתרים אחרים, ואלו, בתמורה, שולחים משתמשים אלינו) – נוכל לחזק את סמכות האתר ואת הקידום שלו במנועי החיפוש.

 

4. עדכונים שוטפים של האתר

את מיטוב האתר והחיזוק האורגני נבצע באופן שוטף. נעלה מאמרים שונים, נייצר קישורים יוצאים ונכנסים, נשפר קישורים פנימיים ונחזק את אתרינו ואת התוכן הקיים בו בקביעות.
המטרה של פעולה זו היא להראות לגוגל שהאתר שלנו רלוונטי ומתעדכן באופן שוטף, שהוא חי ופעיל ושכדאי לגוגל לחזור ולבחון אותו בתכיפות מכיוון שתמיד מתפרסמים בו תכנים חדשים ורלוונטיים.

 

5. בקרה ואופטימיזציה

בדיוק מאותה סיבה שנמשיך לכתוב תוכן ולבצע עדכונים באופן שוטף – נרצה גם להמשיך לבחון את אתרינו לשפר את מאפייניו.
בשלב זה, נוכל כבר לעקוב אחר נתונים ממשיים שאספו הכלים האנליטיים שחיברנו לאתרינו. כלים אלו ימשיכו לאסוף נתונים על חיפושים, מבקרים וחוויית המשתמשים באתר שלנו – ובעזרתם נוכל לבקר את עבודתנו. נוכל לבחון את השיפור של האתר בגוגל, את התנהגות הגולשים שמגיעים לאתר ואת יעילות מילות המפתח שבהן השתמשנו.
בכך נוכל לוודא שהקידום אכן עובד, שאנחנו ממשיכים להיות רלוונטיים למשתמשים – ולהמשיך לטפס במעלה הסולם האורגני.

 

 

מה תרוויחו מקידום אורגני מקצועי

 

תנועה יציבה וממוסדת

קידום אתרים אורגני מאפשר לכם ליהנות מתנועה יציבה ובטוחה של גולשים ולקוחות פוטנציאליים לאתר שלכם. בידיעה שאתם מציעים תכנים מקוריים, איכותיים ורלוונטיים – תוכלו לדעת שכל המבקרים שהגיעו לאתרכם הגיעו אליו מהסיבות הנכונות. מי שחיפש מידע או שירות שאתם מציעים יגיע למאמר שכתבתם באתר שלכם מכיוון ששניכם השתמשתם באותן מילות המפתח לתיאור השירות, ובנוסף, מכיוון שעמדתם בהצלחה בדרישות האורגניות של גוגל.

 

קידום אורגני לעסק = השקעה לטווח ארוך

הקידום האורגני בגוגל נחשב לקידום איטי, אומנם (לעומת יתרונות הקידום הממומן, לדוגמה) – אך הוא יציב וחזק יותר. ברגע שהתברגתם במקומכם האורגני, אתם תמשיכו להישאר שם – וזאת מבלי להמשיך ולהוציא כסף לתקציבי מימון חודשיים. הדרך היחידה בה אתם עלולים לאבד את מקומכם בקידום היא במידה והפסקתם להיות רלוונטיים למונחי החיפוש – או שאחד המתחרים שלכם התחיל להיות יותר רלוונטי מכם.
היות שעסקים רבים מקדמים היום בגוגל, נוצרת תחרות אורגנית חיה הגורמת למקום שאתם תוספים לזוז ולהשתנות רבות בהתאם לפעולות שמבצעים המתחרים שלכם. לכן, חשוב לשמור על אופטימיזציה וחיזוק הקידום האורגני השוטפים ולהמשיך להיות רלוונטיים אל מול התחרות המתפתחת.

 

תדמית ייצוגית ומקצועית

כפי שידוע לכולנו, אם אנחנו מחפשים כל דבר שהוא באחד ממנועי החיפוש – האתר הראשון שיקפוץ לנו בתוצאות, מבחינתנו, יהיה האתר המקצועי ביותר.
הואיל וכולנו סומכים על גוגל להציג לנו את התוצאות הטובות ביותר לדברים שאנחנו צריכים, קיימת הסכמה כוללת כי אלו הנמצאים במיקום גבוה בגוגל הם העסקים הוותיקים, המקצועיים והנכונים ביותר בשבילנו.
לכן, קידום אורגני מקצועי אשר מביא אתכם לראשית העמוד הראשון בגוגל, מספק לכם גם "תעודת מקצועיות" ואסמכתא בעיניהם של המחפשים – וזו, כפי שניתן להבין, גדולה חזקה יותר מכל שיחת מכירה!

 

 

לסיכום

לאחר שעברנו על הנקודות החשובות ביותר שנוגעות לקידום עסקים בגוגל, סביר להניח שאנחנו מבינים את החשיבות שלו. כמובן שלא יכולנו לגעת בכל ההיבטים שיש לדון עליהם בנוגע לקידום האורגני (מכיוון שלעשות זאת ייקח לנו חודשים של קריאה!), אבל נקודות חשובות אלו הן קריטיות להבנה – בין אם אתם מתכוונים לקדם בעצמכם או לקחת חברת קידום אתרים מקצועית.

 

במידה ותרצו לקדם את האתר שלכם מבלי לשלם על מודעות מתמשכות, תוך כדי חיזוק המותג והתדמית שלכם ויצירת תוכן ממשי שיעזור ללקוחות הפוטנציאליים שלכם להבין שאתם הנכונים ביותר בשבילם – קידום אורגני בגוגל הוא התשובה בשבילכם!

לבדיקת המצב הקיים שלכם והאפשרויות לקידום האורגני, בין יש לכם אתר קיים ובין אם אתם לפני/במהלך בנייתו – מוזמנים לדבר איתנו ונשמח לעזור לכם להבין איך גם אתם… מגיעים למקום הראשון בעמוד!

חדש בבלוג
הרשמה לניוזלטר

רוצים לקבל עדכונים למייל ברגע שעולה מאמר חדש?

אהבת את המאמר? אולי הוא יעזור לעוד אנשים (:
ווטסאפ
פייסבוק
אימייל
טוויטר
לינקדאין
אולי יעניין אותך לקרוא גם...
דברו איתנו

אם יש לך אתר תדמית או חנות דיגיטלית שלא מרוויחים – אנחנו פה לעזור.
עדיין אין לך אתר כלשהו? אנחנו פה לתקן את זה ;)

אפשר להשאיר פרטים ואנחנו נדאג לך לכל השאר…

למעבר לוואצאפ, הכניסו את מספר הטלפון שלכם (:

רוצים עדכונים למייל כאשר עולה מידע חדש?
מוזמנים להשאיר פרטים ונדאג לעדכן אתכם (:

מעבר לוואצאפ
1
💬 רוצים לקבל הצעת מחיר?
Webshuk
היי, אני עופרי 😎
רוצים לשמוע עוד על השירותים שלנו?
דברו איתי!
דילוג לתוכן