בחירת פלטפורמה לבניית לאתר תדמית

בניית אתר תדמית דומה קצת לבניית תערוכה בגלריה יפה שתציג את כל האומנות הטובה ביותר שלכם. הפלטפורמה שתבחרו לבנות בה היא כמו לבחור את הגלריה בה תציגו את התערוכה והיא זו שתקבע את הפונקציונליות, קלות השימוש והעלות שלה. ובדיוק כמו בהרבה דברים אחרים בחיים, בחירה נכונה יכולה להיות ההבדל בין חוויה פשוטה ומהנה לבין ניסיון מתסכל.

אז כמו שאתם בטח יודעים, ישנן מספר פלטפורמות לבניית אתרים, כאשר לכל אחת נקודות החוזק והחולשה שלה. חלק מהפלטפורמות נוצרו עבור אלו שמעדיפים לבנות את אתרי האינטרנט שלהם בעצמם, בעוד שפלטפורמות אחרות מתאימות יותר לאלו שמתכננים לשכור אנשי מקצוע. אז קדימה, בואו נצלול ונתחיל להכיר את הפלטפורמות.

 

הכירו את הפלטפורמות הפופולריות ביותר לבניית אתרי תדמית

וורדפרס: הענקית המגוונת

וורדפרס היא מעצמה בעולם בניית אתרים, ויותר מ-40% מכל אתרי האינטרנט בנויים בפלטפורמה זו.  פלטפורמת קוד פתוח זו מציעה מגוון עצום של תבניות ותוספים, מה שהופך אותה לניתנת להתאמה אישית נרחבת. עם זאת, הגמישות שלה מגיעה עם אזהרה קטנה: אתם תצטרכו ידע טכני מסוים, במיוחד אם אתם מתכננים לבנות את האתר בעצמכם, אבל גם קצת לתחזוקה בהמשך.

מה היתרונות?

  • התאמה אישית: עם אלפי ערכות נושא ותוספים, תוכלו להתאים את האתר שלכם לצרכים המדויקים של העסק.
  • ידידותי לקידום אורגני: וורדפרס ידועה ביכולות ה-SEO שלה, ועוזרת לאתר שלכם להיות מדורג גבוה יותר במנועי החיפוש.
  • תמיכה בקהילה: קהילה עצומה של משתמשים ומפתחים פירושה שתוכלו למצוא בקלות מדריכים ופורומים שיעזרו לכם בדרך.

 

מה החסרונות?

  •         עקומת למידה: למתחילים, וורדפרס יכולה להיות מרתיעה בגלל הדרישות הטכניות שלה.
  •         תחזוקה: נדרשים עדכונים ותחזוקה שוטפת כדי לשמור על פעילות האתר בצורה חלקה ובטוחה.

 

Wix: ידידותי למשתמש ומהיר להגדרה

Wix היא הפלטפורמה המתאימה למי שרוצה חוויה פשוטה וידידותית למשתמש. ממשק הגרירה והשחרור שלה הופך את תהליך בניית האתרים לפשוט, גם עבור אלה ללא רקע טכני. עם זאת, הפשטות של הפלטפורמה יכולה גם לפעמים להגביל את גמישות העיצוב ולא תקבלו את אותן תוצאות שתקבלו עם וורדפרס, למשל.

 

מה היתרונות?

  •         קלות שימוש: ממשק הגרירה והשחרור אינטואיטיבי ופשוט.
  •         תבניות: יש מגוון רחב של תבניות לבחירה.
  •          All-in-One: אירוח, רישום דומיין ואבטחה מנוהלים כולם על ידי Wix.

 

מה החסרונות?

  •         התאמה אישית מוגבלת: בהשוואה לוורדפרס, Wix מציעה פחות אפשרויות התאמה אישית.
  •         תמחור: עלויות מנוי חודשיות יכולות להצטבר, במיוחד אם אתם זקוקים לתכונות ופיצ'רים מתקדמים.

 

Webflow : אהובת המעצבים

Webflow היא פלטפורמה מודרנית, מבוססת ענן, המשלבת את הגמישות של וורדפרס עם קלות השימוש ב-Wix. היא פופולרית במיוחד בקרב מעצבים בשל יכולות העיצוב המתקדמות שלה. עם זאת, השימוש בה דורש הבנה בסיסית של HTML ו-CSS.

 

מה היתרונות?

  •         גמישות עיצובית: מאפשרת עיצובים מפורטים מאד
  •         עיצוב רספונסיבי: מבטיח שהאתר שלכם ייראה נהדר בכל המכשירים.
  •         יכולות CMS: מציע תכונות ניהול תוכן חזקות.

 

מה החסרונות?

  •         תהליך למידה: דורשת ידע מסוים ב-HTML ו-CSS.
  •         תמחור: יכולה להיות יקרה, במיוחד אם משתמשים בתכונות מתקדמות.

 

הכירו את הפלטפורמות הפופולריות ביותר לבניית אתרי תדמית - וובשוק - חברה לבניית אתרים

שאלות מנחות לפני בחירת הפלטפורמה

האם תבנו את האתר בעצמכם או שתשכרו איש מקצוע?

אם אתם מתכננים לבנות את האתר שלכם לבד, פלטפורמות כמו Wix עשויות להיות מתאימות יותר בשל קלות השימוש בהן. עם זאת, אם אתם שוכרים אנשי מקצוע, WordPress או Webflow יכולות להיות אפשרויות טובות יותר בשל יכולות ההתאמה האישית המתקדמות שלהם.

 

כמה ידע יש לכם?

האם אתם יוצאים לדרך כאשר אתם מוכנים להשקיע וללמוד על בניית אתרים? אם יש לכם ידע טכני מוגבל ואתם לא באמת מוכנים להשקיע זמן בלמידה, כנראה שכדאי שתבחרו ב-WIX. מנגד, אם נוח לכם ללמוד ותרצו יותר שליטה על העיצוב והפונקציונליות של האתר, וורדפרס או Webflow עשויות להיות אפשרויות טובות יותר.

 

מה התקציב שלכם?

כמה אתם מוכנים להשקיע בבניית האתר? בעוד Wix מציעה מגוון של תוכניות תמחור, העלויות יכולות להצטבר עם הזמן. וורדפרס, בהיותה קוד פתוח, היא חופשית לשימוש, אך תצטרכו לשלם עבור אחסון, רישום דומיין ואולי ערכות נושא ותוספים שונים. התמחור של Webflow יכול להיות גבוה יותר אך כולל תכונות עיצוב מתקדמות.

 

בא לכם להתנסות?

רוב הפלטפורמות מציעות ניסיון חינם, מה שמאפשר לכם לבדוק אותן לפני ההתחייבות. נצלו את הניסויים האלה כדי לראות איזו פלטפורמה מתאימה לכם. בדקו את הממשק, נסו את התבניות ושחקו עם כלי העיצוב השונים ותראו אם אתם מרגישים שהפלטפורמה עונה על הצרכים שלכם.

 

השוואת הפלטפורמות

  WordPress Wix Webflow
פונקציונליות
  •       תוספים: למעלה מ-58,000 תוספים זמינים, המכסים הכל מ-SEO ועד מסחר אלקטרוני.
  • ערכות נושא: אלפי ערכות נושא, הן חינמיות והן פרימיום, שיתאימו לכל סגנון.
  •   כלי SEO: תכונות SEO מובנות ותוספים כמו Yoast SEO כדי לשפר את הנראות של האתר.

 

  •  App Market: מאות אפליקציות להוספת פונקציונליות לאתר.
  • תבניות: למעלה מ-500 תבניות מעוצבות
  •  SEO Wiz: כלי קידום אתרים מונחה בינה מלאכותית שיעזור לייעל את האתר.
  •  אינטראקציות: תכונות אנימציה ואינטראקציה מתקדמות.
  • בקרות SEO: הגדרות SEO מקיפות כדי להעלות את דירוג האתר במנועי החיפוש.

 

קלות ניהול האתר וורדפרס יכולה להיות מורכבת למתחילים שבונים את האתר לבד, ותצטרכו זמן ללמוד אותה, אבל אחרי הבנייה הראשונית, כל חלק העלאת התוכן וניהול האתר השוטף, היא ידידותית למדי.  מיועדת לקלות שימוש. ממשק הגרירה והשחרור שלה אינטואיטיבי, מה שהופך אותה לאידיאלי למתחילים. ניהול האתר די פשוט, כשכל הכלים וההגדרות נגישים בקלות. מייצרת איזון בין קלות שימוש ותכונות מתקדמות. למרות שהיא דורשת ידע מסוים ב-HTML ו-CSS, הממשק שלה ידידותי למשתמש, ויש גם הרבה מדריכים שיעזרו לכם  ללמוד.
קלות בניית האתר בניית אתר בוורדפרס יכולה להיות מאתגרת אם אתם לא בקיאים בפיתוח אתרים. עם זאת, ערכות נושא ותוספים רבים כן יכולים לפשט את התהליך. מקלה על בניית אתר עם עורך הגרירה והשחרור שלה. תוכלו ליצור במהירות אתר בעל מראה מקצועי ללא כל ידע בקוד.

 

בניית אתר ב- Webflow קלה יותר מוורדפרס אך מורכבת יותר מ- Wix. הפלטפורמה מציעה עורך ויזואלי המאפשר התאמה אישית מפורטת, אך ידע מסוים בקידוד מועיל.
עלויות הפלטפורמה עצמה היא חינמית, אבל תצטרכו לשלם עבור אירוח (בדרך כלל $10 לחודש), שם דומיין ($10-$15 לשנה), ואולי ערכות נושא ותוספי פרימיום. מציעה מגוון תוכניות תמחור, החל מ-$14 לחודש עבור התוכנית הבסיסית ועד $39 לחודש עבור תוכנית ה-VIP. דומיינים מותאמים אישית ואפליקציות נוספות עשויים להביא עמם עלויות נוספות. התמחור מתחיל ב-$12 לחודש עבור התוכנית הבסיסית ועולה עד $36 לחודש עבור התוכנית העסקית. תוכניות מתקדמות יותר זמינות עבור עסקים גדולים יותר ואתרי מסחר אלקטרוני.
תמיכה התמיכה מונעת בעיקר על ידי קהילה, עם פורומים, בלוגים ומדריכים זמינים. יש ערכות נושא ותוספי פרימיום שגם מציעים תמיכה ייעודית. מספקת תמיכה 24/7 באמצעות טלפון, דואר אלקטרוני וצ'אט חי. יש גם מאגר נתונים מקיף ופורום קהילתי מציעה תמיכה בדוא"ל, מאגר נתונים ופורום קהילתי. תוכניות מתקדמות יותר כוללות תמיכה בעדיפות.

 

 

השורה התחתונה –  אין פתרון אחד שמתאים לכולם

בסופו של דבר, אין פלטפורמה אחת שהיא פשוט הטובה ביותר עבור כל אתרי התדמית. הבחירה תלויה בצרכים הספציפיים שלכם, במטרות, בתקציב וביכולות הטכניות שלכם. עם זאת, אם תשאלו אותנו וורדפרס מנצחת בזכות שלושה היבטים – הראשון, אין תלות בתשלום חודשי קבוע, השני, יש המון מגוון, משחק ואפשרויות התאמה אישית, והשלישי, אמנם נדרש יותר ידע טכני לבניית האתר, אבל ניהול האתר ותחזוקה שלו מתבצעים בצורה מאד נוחה משום שוורדפרס היא גם מערכת ניהול תוכן (CMS). אנו מאמינים ויודעים שעם הפלטפורמה הנכונה, תוכלו לבנות אתר תדמית מדהים שמציג את העבודה שלכם ומשיג את המטרות העסקיות שלכם, ואם אתם מרגישים שאתם זקוקים לעזרה, אתם מוזמנים לפנות אלינו ואחד מאנשי הצוות שלנו בוובשוק יחזור אליכם בהקדם ונבדוק התאמה לבניית האתר חנות או תדמית שלכם. נשמח לעמוד לשירותכם!

שאלות ותשובות:

איזה פלטפורמות יש?

יש מגוון פלטפורמות לבניית אתרים, כל אחת מהן מתאימה לצרכים שונים. בין הפלטפורמות הפופולריות ניתן למצוא את WordPress, Wix, Shopify ו-Joomla. 

אנחנו בוובשוק מתמחים בעיצוב והתאמה אישית לאתרי וורדפרס וכן ממליצים מאוד לבחור בה.

Wordpress היא אחת מהפלטפורמות המובילות והגמישות ביותר, המאפשרת בניית אתרים מותאמים אישית עם תוספים רבים.

Wix מציעה ממשק נוח וקל לשימוש עם תבניות מוכנות, ולכן היא מתאימה לעסקים קטנים או למי שמעוניין לבנות אתר במהירות.

Shopify מתמקדת במכירות אונליין ומתאימה בעיקר לחנויות מקוונות, בעוד Joomla היא פלטפורמה יותר מתקדמת, שמתאימה למפתחים בעלי ניסיון.

מה זה פלטפורמה לבניית אתר?

פלטפורמה לבניית אתר היא מערכת או תוכנה שמאפשרת למשתמשים ליצור ולנהל אתרים, פלטפורמות אלו כוללות כלים עיצוביים, תבניות מוכנות, ופונקציות ניהול שמקלות על התהליך. במילים פשוטות, מדובר באביזרים שמפשטים את התהליך של יצירת אתר תדמית, חנות אונליין או בלוג. אנחנו בוובשוק מבינים את חשיבות הבחירה הנכונה בפלטפורמה, ולכן אנחנו מספקים ייעוץ ומלווים אתכם בכל שלב בתהליך.

איזה פלטפורמה הכי מומלצת?

אין פלטפורמה אחת שמתאימה לכולם, אך אנחנו בוובשוק ממליצים על WordPress כפלטפורמה המומלצת ביותר לבניית אתרים. היתרון של WordPress הוא הגמישות שהיא מציעה, עם אפשרויות רבות לבחירת תבניות, תוספים וכלים לניהול תוכן. אם אתם מחפשים פתרון שמתאים לעסק שלכם, WordPress מאפשר לכם לבנות אתר ייחודי שמותאם לצרכים הספציפיים שלכם. כמו כן, היא ידידותית למנועי חיפוש, מה שיכול לשפר את דירוג האתר שלכם בגוגל ולהגביר את החשיפה של העסק שלכם.

האם ניתן להחליף פלטפורמה לאחר בניית האתר?

לא, אנחנו בוובשוק ממליצים לחשוב היטב לפני הבחירה בפלטפורמה, כי החלפת פלטפורמה לאחר בניית האתר יכולה להיות תהליך מורכב ומסובך. זה כרוך בהעברת תוכן ולעיתים גם בשינוי של קישורים ופונקציות שיכולים להשפיע על דירוג האתר במנועי החיפוש. לכן, חשוב לבצע את הבחירה הנכונה מלכתחילה כדי להימנע מעבודה רבה בהמשך. אנחנו כאן כדי לסייע לכם להבין את האפשרויות הקיימות, ולבנות אתר שיתאים לכם לאורך זמן.

תוכן עניינים
אהבת את המאמר? אולי הוא יעזור לעוד אנשים (:
ווטסאפ
פייסבוק
אימייל
טוויטר
לינקדאין

למעבר לוואצאפ, הכניסו את מספר הטלפון שלכם (:

רוצים עדכונים למייל כאשר עולה מידע חדש?
מוזמנים להשאיר פרטים ונדאג לעדכן אתכם (:

מעבר לוואצאפ
1
💬 רוצים לקבל הצעת מחיר?
Webshuk
היי, אני עופרי 😎
רוצים לשמוע עוד על השירותים שלנו?
דברו איתי!
דילוג לתוכן