ניהול חנויות דיגיטליות

ניהול חנות דיגיטלית

לאחר שמסתיים כל תהליך האפיון, העיצוב והבנייה של אתר החנות הדיגיטלית, לאחר רכישת הדומיין, חבילת אחסון אתרים וכל מה שצריך, החנות סוף סוף באוויר – כלומר נגישה לגולשי האינטרנט, למציאה בגוגל ולרכישה/יצירת לידים. אם עשו עבורכם עבודה נכונה ואם אתם משקיעים בקידום SEO (מנועי חיפוש), אתם צפויים להתחיל לראות תנועה של גולשים והמרות למכירות/לידים תוך זמן קצר.
עכשיו, לאחר סיום כל השלבים של הקמת האתר, עליכם לדאוג לצעדים של אחזקת האתר;

שלבים אלו כוללים אחסון אתר, תחזוקת אתר ובמידה ויש לכם חנות דיגיטלית – גם ניהול חנות. ניהול חנות דיגיטלית דורש לא מעט עבודה, אך יש להשקיע בפעילויות ניהול של האתר על מנת להבטיח שכל הכלים תמיד יהיו עדכניים ויתאימו לדרישות השוק.

 

מה כולל ניהול של חנות דיגיטלית?

על מנת לקיים פעילות שוטפת של חנות דיגיטלית פעילה יש צורך במגוון פעילויות של ניהול החנות ושמירה על האקטיביות שלה. זה מתחלק לשני היבטים: פעולות טכניות של תחזוקת האתר (שצריך לבצע לכל אתר – ולחנות בכלל) וזה כולל פעולות אשר נוגעות להיבט השיווקי וביצוע המכירות באתר (שצריך לבצע רק בחנות ולא באתר תדמית).
כך למשל, בין הדרישות של ניהול החנות הדיגיטלית יש פעולות כמו ניהול המלאי, הוספת מוצרים חדשים, הסרת מוצרים ישנים/לא רלוונטיים, יצירת הודעות באתר, ניהול קופונים ומבצעים, "פופ-אפים" (הודעות קופצות) במקרה הצורך, ניהול ופיקוח על הזמנות, מדידת ביצועי החנות (עזיבות קופה, נטישות סל, ביטולי רכישה…) והכנסה מתמדת של שיפורים ואופטימיזציה על מנת להגביר מכירות, להפחית נטישה של גולשים ולשפר/לשמור על חווית משתמש איכותית וגבוהה באתר.

המטרה של ניהול החנות הדיגיטלית היא להעניק לבעל העסק והאתר מענה פשוט ונוח לתפעול החנות שלו תוך כדי מאמץ מינימאלי מצידו. במקום לבצע את כל פעולות ניהול האתר בעצמו, לבעל העסק יש קו-שיח ישיר עם מנהל החנות שלו וזה דואג לו בכל שיצטרך: מהצבת הודעה באתר על מבצע חדש, הגבלת/פרסום של קופון חדש, שינוי והסרה של מוצרים ועוד…
מצב זה מאפשר לבעל העסק לקבל שליטה מלאה ומנוסה לניהול החנות שלו מרחוק, ללא צורך בידע מקדים, למידה או אפילו הימצאות של מחשב לצידו. רק שיחה/הודעה למנהל החנות והפעולות כבר בדרך לביצוע.
היתרון (כנראה הגדול ביותר) של ניהול שוטף של חנות דיגיטלית הוא הייעוץ המקצועי שמתלווה לניהול עצמו. ברוב המוחלט של המקרים, מנהלי חנויות הם גם בוני אתרים או מחזיקים בניהול של חנויות רבות ויש להם ידע רב וניסיון מעמיק; הם יודעים מה קורה בשוק, האם זו תקופה למבצעים, מה עושות חנויות אחרות בימים אלו, אילו הנחות, הודעות או ניסוחים כדאי לשים בחנות הדיגיטלית ועוד…

על ההמלצות הללו, מאיש מקצוע אשר אחראי על ניהול החנות שלכם, שוות זהב כאשר אינכם בטוחים מה לעשות או באיזה אופן להוציא לפועל רעיון שלכם.

יוליוס קיסר אמר: "הניסיון הוא המורה של כל הדברים; ואין חכם – כבעל ניסיון."

חושבים שהוא ידע על מה הוא מדבר? 😉

למה חשוב ניהול חנויות מקצועי

לאחר בניית החנות הדיגיטלית, בעלי העסק המתפעלים את החנות שלהם בעצמם בדרך כלל חושבים על איכות המוצרים והמלאי, על איכות העסק ועל תפעול החנות הדיגיטלית שלהם בדיוק כמו חנות פיזית. בעוד שבעלי עסק בחנות פיזית תמיד ישאפו להציע ללקוחותיהם את המוצרים הטובים ביותר, לוודא שיש להם מספיק מלאי של המוצרים הלוהטים ולשים דגש על כך שכל לקוח מקבל את השירות הטוב ביותר – כאשר מדובר על חנות דיגיטלית, יש אספקטים שונים אליהם לא קל להיות מודע אם אינך מכיר את התחום וצברת ניסיון כבעל חנות דיגיטלית.

פעולות כמו ניהול מלאי וביצעו הזמנות הן בהחלט פעולות פשוטות וניתן ללמוד אותן ואף להדריך את עובדי העסק לבצע זאת בעצמם. זה אפילו די אינטואיטיבי ופשוט מניהול מלאי בחנות פיזית, אבל עדיין צריך לדעת כיצד לעשות זאת נכון. ניהול של מבצעים והנחות כאשר מדובר ברוכשים אוטומטיים שאינכם תמיד באים במגע איתם הוא חשוב בהחלט.
אז מצד אחד נרצה לענות על כל הצרכים השיווקיים והמכירתיים של האתר, אבל מצד שני לא נרצה לפגוע במהירותו, בתפקודו או בחוויית המשתמש שלו.

הודעה קופצת שלא מגיעה בזמן הנכון – מעצבנת את כולנו…

תהליך רכישה שלא נוח, פשוט וישיר – יכול לגרום לכולנו לוותר על הקנייה…

אתר שנטען לאט? כנראה שאפילו לא נחכה להיכנס אליו…

פעולות שוטפות קריטיות

ישנן פעולות שוטפות שנדרשות לביצוע באתר. ביצוע פעולות אלו באופן נכון לאורך זמן ישמור על אתר יציב, חזק – וממיר!

מכיוון שפעולות של ניהול החנות הדיגיטלית יכולות להשפיע על משקל האתר, מהירותו וחוויית המשתמש בו; מכיוון שתמיד ישנן סוגיות של אבטחת אתרים, גיבוי אתרים וצורך בחקר ביצועים והכנסת שיפורים – אנו תמיד ממליצים על עבודה ארוכת טווח עם צוות מקצועי אשר יהיה אחראי להיבטים אלו של תפעול החנות וביצוע אופטימיזציה. זאת מבלי להפר את היכולת של בעלי העסק ועובדיו לעבוד בצורה עצמאית ולהוציא לפעול הזמנות ללא עיכובים.

כך לדוגמה, מנהל החנות יכול להמליץ לכם על פעולות שונות אשר יכולות להשיב לאתר גולשים אשר הכניסו מוצרים לעגלת הקניות שלהם ובסוף עזבו את האתר מבלי להשלים אתה רכישה. שירות מקצועי של ניהול חנויות דיגיטליות הוא בדיוק האחראי הערני שאת יכולים להיעזר בו לדברים הללו, לטיפול באופן שוטף, לזיהוי בעיות שונות והצעות לשיפור – ובסופו של דבר, לשיפור אחוז המכירות ואיכות האתר, החנות והעסק שלכם.

אנחנו ב-Webshuk לא מתעסקים רק בבניית החנות ומשאירים אתכם לבד. אם תרצו, אנחנו עומדים לצדכם גם בנגזרות של ניהול החנות הדיגיטלית שלכם, אופטימיזציה ראשונית ומתמשכת של החנות כלל הנגזרות באתר ובחנות – וכל זאת על מנת להבטיח לכם ולמשתמשים באתר שלכם מהירות, יעילות, אבטחה, הצלחה בזירת ה-SEO והגדלת אחוז ההמרות והרכישות באתר.

חדש בבלוג
הרשמה לניוזלטר

רוצים לקבל עדכונים למייל ברגע שעולה מאמר חדש?

אהבת את המאמר? אולי הוא יעזור לעוד אנשים (:
ווטסאפ
פייסבוק
אימייל
טוויטר
לינקדאין
אולי יעניין אותך לקרוא גם...
דברו איתנו

אם יש לך אתר תדמית או חנות דיגיטלית שלא מרוויחים – אנחנו פה לעזור.
עדיין אין לך אתר כלשהו? אנחנו פה לתקן את זה ;)

אפשר להשאיר פרטים ואנחנו נדאג לך לכל השאר…

למעבר לוואצאפ, הכניסו את מספר הטלפון שלכם (:

רוצים עדכונים למייל כאשר עולה מידע חדש?
מוזמנים להשאיר פרטים ונדאג לעדכן אתכם (:

מעבר לוואצאפ
1
💬 רוצים לקבל הצעת מחיר?
Webshuk
היי, אני עופרי 😎
רוצים לשמוע עוד על השירותים שלנו?
דברו איתי!
דילוג לתוכן