וורדפרס או וויקס: איזו פלטפורמה לבניית אתרים עדיפה?

עולם פיתוח אתרים הוא עולם עצום, גדול הרבה יותר ממה שרוב בעלי האתרים מבינים, ובעולם הזה, בחירת הפלטפורמה הנכונה לבניית האתר שלכם היא קצת כמו בחירת חומרי הגלם המושלמים למתכון.

כל רכיב תורם ליצירת המנה הסופית, ומשנה את הטעם והמראה שלה. אם אתם בעלי עסקים שיוצאים לראשונה למסע אונליין, קודם כל – מזל טוב! הגיע הזמן (: ושנית, הבחירה של וורדפרס או וויקס היא בחירה מרכזית ומשמעותית (ואם תרצו לקרוא עוד על הבחירה בין ווקומרס לשופיפיי, אתם ממש מוזמנים ללחוץ כאן). אז יאללה, בואו נצלול לתוך ההשוואה ונעזור לכם להחליט איזו פלטפורמה מתאימה לצרכים שלכם בצורה הטובה ביותר.

הכירו את הכוכבות שלנו – וויקס נגד וורדפרס

לפני שנתחיל לדבר על מה טוב למי ולמה, בואו נכיר את שתי השחקניות עליהן אנחנו מדברים: 

וורדפרס: וורדפרס היא מעצמה בתחום הפלטפורמות לבניית אתרים, לכן אנחנו משוכנעים ששמעתם את שמה בעבר. זוהי מערכת ניהול תוכן בקוד פתוח (CMS) והיא מאד גמישה, יש שיאמרו – הגמישה והוורסטילית ביותר בשוק כיום. לוורדפרס שתי גרסאות עיקריות – WordPress.com ו-WordPress.org – כך שמשתמשים יכולים לבחור בין פתרון שהוא מערכת נוחה וסגורה עם אפשרויות מובנות (WordPress.com) או אפשרות לאירוח עצמי עם שליטה מלאה באתר האינטרנט שלהם (WordPress.org). בתוכן הזה, בכל פעם שנדבר על וורדפרס, נתייחס למערכת .Org, משום שמערכת Com היא מערכת סגורה שדווקא מזכירה יותר את וויקס במאפייניה. 

Wix: בצד השני של המתרס יש לנו את Wix, פלטפורמת פיתוח אתרים מבוססת ענן שמאפשרת למשתמשים ליצור אתרים יחסית בקלות, גם היא מאד מוכרת אבל אין ספק שלא הגיעה למוניטין לו זכתה וורדפרס בשנים האחרונות. אחד הדברים בהם וויקס הכי מתגאה זו יכולת "גרירה ושחרור" אינטואיטיבית, ויש לה אפשרויות כמו Wix ADI (אינטליגנציה של עיצוב מלאכותי) ועורך Wix, כך שמשתמשים יכולים להסתמך על AI כדי לבנות את האתר שלהם או לקחת שליטה מלאה על תהליך העיצוב, אם הם רוצים. 

וויקס או וורדפרס – ראש בראש 

עכשיו, בואו ניתן לשחקניות הללו לעמוד בקרב ראש לראש ונראה במה כל אחת מהן טובה במיוחד. 

  • קלות שימוש (עיצוב ראשוני + ניהול בהמשך) 

וורדפרס: בכל הנוגע לעיצוב ראשוני, לוורדפרס, במיוחד לגרסה המאוחסנת עצמית, יש עקומת למידה קצת יותר משמעותית בהשוואה ל-Wix. זה נכון שהממשק בנוי באופן מאד ידידותי למשתמש, אבל הניווט בין כל האפשרויות עשוי לדרוש היכרות ראשונית. עם זאת, חשוב להגיד שברגע שקלטתם את הפלטפורמה, היא שווה את זה, עם גמישות ואפשרויות התאמה אישית מדהימות. בהמשך הדרך, כאשר האתר כבר קם ואתם צריכים לנהל ולתחזק אותו, אתם תשמחו שבחרתם את וורדפרס בשל קלות הניהול והמערכת הפתוחה והמאפשרת. 

וויקס: Wix טובה בכל היבט נוחות השימוש. כמו שציינו קודם, ממשק הגרירה והשחרור האינטואיטיבי שלה מאפשר למשתמשים לעצב יחסית בקלות את אתרי האינטרנט שלהם, מבלי שהם יצטרכו שום ידע בקוד ואפילו לא ממש בעיצוב. עם Wix ADI, אפילו הטכנופובים הגדולים ביותר יכולים להרים אתר שייראה יחסית מקצועי תוך זמן קצר. עם זאת, בהיבט הניהול והתחזוקה בהמשך, וויקס יכולה להיות סגורה מדי והרבה פחות מאפשרת. 

אז מי מנצחת?  וורדפרס או וויקס שתיהן יהוו אופציות טובות כאן. אם אתה נותנים עדיפות לפשטות וקלות העיצוב הראשוני, Wix היא כנראה הפתרון. עם זאת, אם אתם מוכנים להשקיע קצת זמן בלמידה, עם וורדפרס זה ישתלם לכם. ברגע שתעבדו עם תוסף Elementor, הממשקים יהפכו להרבה יותר נוחים (שווים לנוחות בוויקס), וברגע שתחליטו להתעמק קצת יותר, עם וורדפרס יהיו לכם את היכולות, בעוד שבוויקס לא. 

  • פונקציונליות

וורדפרס: אחד היתרונות הגדולים ביותר של וורדפרס הוא הספרייה הנרחבת של תוספים וערכות נושא. עשרות אלפים של תוספים שונים זמינים במאגר וורדפרס, מה שאומר שמשתמשים יכולים להוסיף כמעט כל פונקציונליות לאתר שלהם, גם אם מדובר באתר חנות מורכב. בנוסף, תבניות וורדפרס מציעות אינסוף אפשרויות עיצוב, שיתאימו לתעשיות שונות ולהעדפות שונות, והבחירה של איך לעצב אתר וורדפרס, עם תבנית או בלי, מורכב או פשוט, היא לגמרי שלכם. 

וויקס: Wix מציעה מגוון רחב של אפליקציות לשיפור הפונקציונליות של האתר. בעוד שמגוון האפליקציות שלה ממש לא נרחב כמו ספריית הפלאגינים של וורדפרס, Wix מספקת את כל מה שעסק קטן עד בינוני כנראה צריך, כולל מסחר אלקטרוני, מערכות הזמנות וכלי שיווק שונים. עם זאת, אפשרויות ההתאמה האישית עשויות להיות מוגבלות בהשוואה לוורדפרס.

אז מי מנצחת? וורדפרס היא המנצחת הברורה בסיבוב הזה. וויקס בהיבט הזה מספקת רק פתרון אחד, עם תכונות מובנות, בעוד שוורדפרס היא עולם שלם של פונקציות ספציפיות ותוספי צד שלישי. 

  • יכולות עיצוב 

וורדפרס: עם היכולת לפתח כל עיצוב באופן עצמאי, עד לרמת הפיקסל הבודד, וגם עם אלפי תבניות בעיצוב מקצועי זמינות, וורדפרס מציעה גמישות עיצובית באמת ללא מתחרים. לא משנה באיזו תעשייה העסק שלכם נמצא, אתם תמצאו תבנית שמתאימה לכם, מאד בקלות או תוכלו לפתח בעצמכם את העיצוב המושלם המותאם אישית. מעבר לכך, וורדפרס מאפשרת התאמה אישית מלאה של עיצוב האתר, ומעניקה לכם שליטה כמעט מלאה על המראה שלו.

וויקס: Wix אמנם מתגאה בתבניות המדהימות שלה מבחינה ויזואלית ובאפשרויות העיצוב הניתנות להתאמה אישית. אבל אין ספק שזה לא מתקרב ליכולות של וורדפרס, בידיים הנכונות. עם Wix Editor, משתמשים יכולים להתאים את עיצוב האתר שלהם, מגופנים וצבעים ועד פריסה ואנימציות. בנוסף, Wix ADI יוצר אוטומטית עיצוב אתר מותאם אישית המבוסס על ההעדפות והענף בו אתם נמצאים, אבל אנחנו חייבים לציין שזו לא ממש נקודה מנצחת משום שגם Elementor של וורדפרס מצויד בכלי AI חדשניים ליצירת אלמנטים, עיצוב ואפילו כתיבת תוכן. 

אז מי מנצחת? אמנם וויקס או וורדפרס שתיהן מציעות אפשרויות טובות בכל הנוגע לגמישות בעיצוב, אך עם זאת, אם אתם מעדיפים גישה קצת פרקטית יותר להתאמה אישית, וורדפרס היא בהחלט הבחירה הטובה יותר.

  • יכולות התאמה אישית

וורדפרס: וורדפרס היא בהרבה מקרים שם נרדף להתאמה אישית. כמשתמשים, יש לכם גישה לבסיס הקוד של הפלטפורמה, וכך אתם יכולים להתאים אישית כמעט כל היבט של האתר שלכם לפי רצונכם (אנחנו אומרים זו בהסתייגות, כי עדיין לא מדובר באתר שמקודד ומפותח מאפס, עבורכם).

Wix: בעוד Wix מציעה מידה של התאמה אישית באמצעות ממשק הגרירה והשחרור וכלי העיצוב שלה, היא לא משתווה לרמת השליטה שמספקת וורדפרס. משתמשים יכולים להתאים אישית את האתר שלהם על ידי התאמת פריסה, צבעים ותוכן, אבל אפשרויות ההתאמה האישית המתקדמות עדיין מוגבלות.

אז מי מנצחת? אם אתה חייבים שליטה מלאה וגמישות בעיצוב ובפונקציונליות של האתר שלכם, וורדפרס היא המנצחת. עם זאת, אם אתם מחפשים פתרון פשוט למשתמש, Wix כנראה תספיק. 

  • עלויות

וורדפרס: סביר להניח שאחד ההיבטים האטרקטיביים ביותר של וורדפרס זה המחיר, שהוא סביר לכל הדעות. הפלטפורמה עצמה חינמית, וכל המסביב כמו רישום דומיין, אחסון האתר, ערכות ותבניות, תוספים וכו' יעלה לכם כסף. לרוב מדובר בהוצאות די מינימליות בהשוואה לערך ולפונקציונליות שהן מספקות. בנוסף, וורדפרס מאפשרת למשתמשים להרחיב את האתר שלהם ככל שהעסק שלהם גדל, בלי יותר מדי עלויות ארוכות טווח. 

Wix: Wix פועלת במודל מבוסס מנוי, ומציעה תוכניות שונות שמותאמות לצרכים ולתקציבים שונים. בעוד שהתוכנית הבסיסית שלה משתלמת, כנראה תצטרכו לשדרג לתכונות מתקדמות או למשל להסיר את מיתוג Wix מהאתר שלכם – פעולות שידרשו עלות נוספת או שדרוג של המנוי. בנוסף, יתכנו עלויות נוספות על כל מיני אפליקציות ואינטגרציות של צד שלישי. 

אז מי מנצחת? קחו בחשבון את התקציב והיעדים ארוכי הטווח שלכם כשאתם בוחרים בין וורדפרס ל-Wix. בעוד ש-WordPress עשויה לדרוש השקעה מסוימת מראש, הוורסטיליות והגמישות שלה הופכים אותה לפתרון חסכוני בטווח הארוך.

  • אבטחה 

וורדפרס: וורדפרס לוקחת את האבטחה ברצינות, ומשחררת באופן קבוע עדכונים כדי לטפל בפרצות אבטחה  ולשפר את אבטחת האתר. עם זאת, כפלטפורמת קוד פתוח, אתרי וורדפרס יכולים להיות רגישים יותר לאיומי אבטחה אם לא מתחזקים אותם כראוי. המשתמשים הם שאחראים ליישם אמצעי אבטחה כגון סיסמאות חזקות, גיבויים קבועים ותוספי אבטחה למיניהם, לכן חשוב מאד להיות מודעים לכמה התחזוקה השוטפת חשובה, כמו גם לקחת בחשבון את החשיבות של איפה תאחסנו את האתר שלכם. אם תרצו ללמוד יותר על הנושא הזה, אתם מוזמנים לקרוא כאן. 

Wix: Wix מטפלת באבטחה בשם המשתמשים שלה, ומספקת תכונות אבטחה מובנות להגנה על אתרים מפני איומים כגון תוכנות זדוניות וניסיונות פריצה. בנוסף, Wix מעדכנת אוטומטית את הפלטפורמה שלה כדי לטפל בפרצות אבטחה, מה שמעניק למשתמשים שקט נפשי.

אז מי מנצחת? בעוד ש-Wix מציעה נוחות מבחינת אבטחה, וורדפרס מספקת שליטה רבה יותר על אמצעי אבטחה. עם זאת, וורדפרס כן תצריך מכם פעולות עצמאיות של תחזוקה ושמירה על האבטחה, בעוד שבוויקס לא תצטרכו לעשות כלום ותקבלו רמת אבטחה גבוהה. ללא קשר לפלטפורמה שתבחרו, אל תשכחו לשים את נושא האבטחה בראש מעייניכם ותשמרו על ערנות מפני איומים פוטנציאליים.

  • תמיכה

וורדפרס: עם קהילה עצומה של מפתחים, מעצבים ומשתמשים, וורדפרס מתגאה במשאבי תמיכה נרחבים. מפורומים מקוונים ותיעוד ועד מדריכים וסמינרים מקוונים, אתם כנראה תוכלו למצוא תשובות לשאלות ופתרונות לבעיות די בקלות. בנוסף, ערכות נושא ותוספי פרמיום מגיעים לרוב עם תמיכה ייעודית מהמפתחים שלהם.

Wix: Wix מציעה תמיכת לקוחות 24/7 באמצעות טלפון, דואר אלקטרוני וצ'אט, ומבטיחה שהמשתמשים יקבלו סיוע בזמן בכל פעם שהם נתקלים בבעיות או יש להם שאלות. בנוסף, Wix מספקת הדרכות ובסיס ידע כדי לעזור למשתמשים לנווט בפלטפורמה ולפתור בעיות נפוצות.

אז מי מנצחת? זה בעצם תלוי באיך אתם אוהבים לקבל את הסיוע שלכם; בעוד וורדפרס מציעה שפע של תמיכה שהיא יותר מבוססת קהילה לצד נותני שירות מקצועיים ומנוסים, Wix מספקת גישה ישירה לאנשי הפלטפורמה עצמה.

אז מה עדיף –  בניית אתר וורדפרס או וויקס?

אם אתם עדיין לא לגמרי סגורים על מה הכי נכון עבורכם: 

וורדפרס תהיה פתרון טוב אם אתם צריכים: 

  • בניית אתר מורכב עם פונקציונליות ספציפית
  • התאמה אישית נרחבת
  • שליטה מלאה באתר
  • יכולות צמיחה והתפתחות נרחבות

Wix תהיה פתרון טוב אם אתם צריכים: 

  • בניית אתר פשוט עם פונקציונליות בסיסית
  • אם אתם מתכננים לבנות את האתר בעצמכם
  • מענה לתקציב מוגבל
  • מענה לזמן מוגבל
  • פתרון זמני ומהיר 
  • אתר שאין לו צורך לצמיחה עסקית בעתיד 

 

wordpress או wix

Wix או WordPress:  כמה טיפים לפני סיום – 

  • תקפידו להגדיר את המטרות והדרישות שלכם מהאתר, לפני שאתם בוחרים פלטפורמה, על ידי ביצוע איפיון מלא ומקיף לאתר. הכנו לכם מדריך מקיף לתהליך. 
  • קחו בחשבון את המיומנויות הטכניות שלכם, אם אתם מתכננים לצאת לתהליך הזה לבד 
  • תעשו הערכה של תקציב ועלויות בשתי הפלטפורמות ותבחרו את זו שהכי קולעת לתקציב שלכם 
  • תבחנו אתרים קיימים בשתי הפלטפורמות ותראו למה יותר התחברתם 
  • שימו נושאים כמו אבטחה ותמיכה בראש סדר העדיפויות 
  • תתייעצו עם אנשי מקצוע מומחים שידעו להתאים לכם את הפתרון הנכון. 

 

לסיכום, כפי שהבטחנו בפתיחה, בקרב המרשים בין וורדפרס ל-Wix, אין מנצחת ברורה. לשתי הפלטפורמות יש את החוזקות והחולשות שלהן, העונות על צרכים והעדפות שונות. בעת הבחירה בין וורדפרס ל-Wix, קחו בחשבון את הגורמים הרלוונטיים לכם, ותקבלו החלטה לפיהם. וכמובן, אם אתם עדיין לא יודעים מהי הפלטפורמה הנכונה ביותר עבורכם – אנחנו כאן!  צוות המומחים שלנו ישמח  להדריך אתכם בתהליך ולעזור לכם לבחור את הפלטפורמה המושלמת. 

חדש בבלוג
הרשמה לניוזלטר

רוצים לקבל עדכונים למייל ברגע שעולה מאמר חדש?

אולי יעניין אותך לקרוא גם...
דברו איתנו

אם יש לך אתר תדמית או חנות דיגיטלית שלא מרוויחים – אנחנו פה לעזור.
עדיין אין לך אתר כלשהו? אנחנו פה לתקן את זה ;)

אפשר להשאיר פרטים ואנחנו נדאג לך לכל השאר…

למעבר לוואצאפ, הכניסו את מספר הטלפון שלכם (:

רוצים עדכונים למייל כאשר עולה מידע חדש?
מוזמנים להשאיר פרטים ונדאג לעדכן אתכם (:

מעבר לוואצאפ
1
💬 רוצים לקבל הצעת מחיר?
Webshuk
היי, אני עופרי 😎
רוצים לשמוע עוד על השירותים שלנו?
דברו איתי!
דילוג לתוכן