"תדמית" מנקודת המבט העסקית, בדומה לתדמית רגילה, זו הצורה שבה הלקוח מסתכל על העסק שלך והאופן שבו העסק מצטייר בעיניי הלקוח הפוטנציאלי. אתם אולי חושבים שזה קשור למוניטין שבניתם במשך שנים, אבל למעשה, בעולם הדיגיטלי – זה קשור יותר לרושם הראשוני, לאופן ההצגה ולתדמית שאתם מפגינים למשתמש, למבקר באתר או ללקוח הפוטנציאלי שלכם.
אם הגוף שלכם היה אינטרנט: הפנים שלכם, הלבוש, המראה והרושם הראשוני שאתם משאירים – הם כולם היו התדמית שלכם.
זוהי בדיוק המשמעות של בניית אתר תדמית – להיות הלבוש, המראה והפנים הדיגיטליות של העסק…
וכאשר הפנים מחייכות, העולם מחייך אליהן חזרה.
אז אין כאן באמת שרירי פנים; אבל יש כאן אפיון, עיצובים, חוויית משתמש, מהירות אתר –וכתיבה שיווקית נכונה ומכוונת מטרה.
מה זה אתר תדמית?
כל אתר אינטרנט מבחינתנו הוא גם אתר תדמית אשר חייב להיות הפנים של העסק ולהציג את החיוך הדיגיטלי של העסק.
האם זה חייב להיות אתר One Pager או אתר קטלוגי בהכרח? או שזה יכול להיות גם בלוג, חנות דיגיטלית או אתר מרובה דפים?
אין לכך תשובה חד משמעית; השאלה היחידה שמעניינת אותנו היא האם זה תורם לבניית התדמית של העסק או קידום מטרותיו. מה שמועיל ועוזר – נשאר בפנים וממשיך לפיתוח; מה שלא תורם לבניית התדמית וחיזוק המותג של העסק – עף החוצה.
אתר תדמית > מכוון מטרה
אתר תדמית הוא כלי באמצעותו נוכל לא רק להציג את אופי העסק, את צורת העבודה שלנו או את המטרות והעקרונות של העסק, אלא גם להשרות אצל המבקרים (הלקוחות הפוטנציאליים) את ההרגשה שהם יקבלו מהעסק והיחס האישי שלנו.
בעזרת הכלים העיצוביים הנכונים, השפה השיווקית ובנייה נכונה ומסודרת נוכל לייצר עבור העסק תדמית חיובית ואמינה המשרתת את המטרה ומניעה לפעולה.
כיצד נבנה אתר תדמית מכוון מטרה?
להלן כמה דגשים חשובים:
אפיון מקורי של האתר
על פי מאפייני העסק והמטרות העסקיות.
אופיו של האתר הוא אלמנט חזק ובסיסי אשר יעיד למבקרים ולגולשים על טיבו של העסק שלכם. האווירה שהאתר ישדר, ההרגשה שיחושו המשתמשים באתר, הסגנון של התמונות, הטקסטים והאלמנטים העיצוביים – כולם יקדשו בסופו של דבר את הרושם הראשוני שיהיה ללקוח פוטנציאלי על העסק שלכם.
היות שאנחנו מעוניינים שהרושם הראשוני מהאתר יהיה מותאם באופן המדויק ביותר לאופיו של העסק – אנחנו צריכים לעשות אפיון מקדים ולהבין מה המסרים שאנחנו רוצים לשדר ולהעביר למבקר באתר שלנו ומהעסק שלנו. לאחר מכן נבנה עיצוב מתאים שישלים את החוויה שאנחנו רוצים שהאתר שלנו יעביר; הצבעים המשומשים, האלמנטים השונים, התמונות והתצוגה הוויזואלית שלו יעזרו לנו להשלים את האווירה שבחרנו להעביר באפיון.
תחשבו על זה כך: האם אתר של עורך דין יראה וירגיש אותו דבר כמו אתר של מדריכת יוגה?
אז מה לגבי חנות דיגיטלית לסופרמקרט, לעורך דין או לנגר?
כל עסק, תחום ובעל עסק נושאים אווירה אחרת, גישה שונה – וקהל יעד ממוקד אחר:
- גולשים המחפשים עורך דין – ירצו להרגיש כריזמה, דקדוק, מקצועיות ואולי אפילו כוחניות. צבעים חדים וברורים, גישה מובילה ומנצחת!
אם כל אלו יהיו באתר עצמו – תהיו בטוחים שהמבקר באתר יבין שגם בעל האתר – העורך דין אותו הוא צריך – הוא בדיוק כזה… - מבקרים שמחפשים מדריכת יוגה חדשה אולי יעדיפו מישהו שמשרה רוגע, שלווה ועדינות – יחד עם מקצועיות וידע נרחב.
אתר המראה על מקצועיותה, עם צבעים רכים ושלווים, דוגמאות לשיעורים ולניסיון שלה – יתנו ללקוח הפוטנציאלי את ההבנה שאולי היא המדריכה הנכונה בשבילו. - אדם שרוצה לבנות פרקט חדש יחפש מישהו או מישהי עם הרבה ניסיון, שיש להם הרבה ידע ופרויקטים רבים. הבנה בנושא, המלצות מקצועיות, סוגים שונים של פרויקטים ותמונות של לפני/אחרי יבהירו למבקר באתר בדיוק את המקצועיות שלהם!
פה נכנס לידי ביטוי האפיון המקצועי ואחריו עיצוב האתר הייחודי – שהם חתיכות הפאזל המקצועי שלכם ושל האתר המרהיב שלכם!
אתר מניע פעולה –
בין אם מדובר בהשארת פרטים או יצירת קשר, אנו זקוקים לאתר נוח אשר לא רק מזמין את הגולש לבצע פעולה, אלא מניע אותו לבצע אותה. כלומר? ישנו נתיב (פסיכולוגי, הגיוני, עיצובי – אם תרצו) שמוביל את הלקוח לאורך האתר כל הדרך אל השארת הפרטים; כאילו אנחנו מלווים אותו יד ביד כל הדרך אל הפעולה של יצירת קשר או השארת ליד.
מסלול נכון (והגיוני, על פי סטטיסטיקות) למשתמש באתר יהיה:
מבקר מגיע לעמוד הבית >
יורד עד חצי העמוד לראות כמה תמונות ושירותים >
לוחץ על השירות הרלוונטי לו ומגיע לעמוד שירות >
קורא מעט בעמוד ומביט על תמונות >
מגיע לכפתור של יצירת קשר או ייעוץ מקצועי/שיחה ראשונית בחינם >
לוחץ על הכפתור >
משאיר פרטים!
בניית משפך הנעה נכון הוא חלק בלתי נפרד מהאפיון והעיצוב של האתר – כאשר כל אתר נועד להניע את הגולש להפוך ללקוח!
תכנים מקצועיים
אנחנו רוצים להשאיר את הגולש כמה שיותר זמן באתר. אם הצלחנו, זה מעיד המון על חוויית המשתמש והרלוונטיות של האתר, זה מעיד לגוגל שהאתר שלנו טוב ושווה להביא אליו אנשים כי הם יישארו בו, וזה אומר לנו שכנראה שיש לנו מה להציע – היות ואנשים נשארים.
לכן, נרצה להשקיע בתכנים איכותיים ומקצועיים המציגים את ההבנה העמוקה בנושא, את המקצועיות והניסיון שלנו בתחום, את האמון שלנו בתור עסק ובעלי מקצוע.
תכנים ומידע שכזה ייצרו את הרושם הנכון אצל המבקר – שאנחנו עסק לגיטימי ומקצועי שמכבד את עצמו ויודע מה הוא שווה ומה יש לו להציע.
טיבם של התכנים, כמובן, יסייע לנו גם המון בקידום האורגני.
את התכנים אנחנו יכולים לכתוב בעצמנו – או להיעזר בכותבי תוכן מקצועיים במידה ואין לנו את הזמן או את הרצון לכתוב מאמרים מקצועיים.
מהירות האתר
מהירות הטעינה והתגובה של האתר היא דבר חשוב מאוד על מנת להעניק ללקוח חוויה נוחה וחלקה, וגם מסייעת לנו להרוויח נקודות במנוע החיפוש.
התוכן יכול להיות איכותי מאוד, אבל אם האתר יהיה איטי – מבקרים לא יחכו שהוא יטען להם. חווית המשתמש במקרה זה תרד ואז אנחנו עלולים להפסיד את כל היתרון שהרווחנו על התכנים שלנו ועל העיצוב והאפיון המקצועיים.
חשוב לבצע אופטימיזציה איכותית לאתר ולוודא שהוא עומד בכל הסטנדרטים של המהירות על פי מנועי החיפוש החשובים.
לסיכום
בניית אתר תדמית אינה מתחילה בכתיבת שורות הקוד בלבד. חשובות ככל שיהיו, הן בסך הכול פרט טכני בפרויקט.
בניית אתר תדמית מתחילה באפיון העסק וקהל לקוחותיו, הבנת המטרות של העסק והמטרות של האתר, אפיון העסק וסוג המוצרים/שירותים שהוא מוכר.
רק לאחר שאנו יודעים איך נרצה להצטייר בעיני הלקוח, מה אנחנו רוצים להציע לו ואיך אנחנו רוצים להציג את זה – נוכל לבנות אתר תדמית אשר מכוון למטרה זו ומצליח להגיע אליה!